اخبار و اطلاعیه ها

صنعت آلومینیوم، در محاصره بی‌ثباتی قیمتی و تحریم

صنعت آلومینیوم، در محاصره بی‌ثباتی قیمتی و تحریم

نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت پروفیل اراک گفت: با افزایش نرخ ارز و قیمت جهانی آلومینیوم، قیمت این فلز در بازار داخلی افزایش یافت و تقاضا برای آن به حداقل رسید اما در بازه‌های زمانی که هرکدام از این دو مولفه کاهش یافت، شاهد رونق معاملات آلومینیومی در بورس کالا نبودیم و در این میان، حتی برخی از تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی، مواد فلزی یا غیرفلزی دیگری را جایگزین این فلز کردند.

برای استعلام قیمت در و پنجره هافمن کلیک کنید.

حمید محرابی درباره تاریخچه فعالیت شرکت پروفیل اراک توضیح داد: شرکت پروفیل اراک در حال حاضر در زمینه تولید مقاطع صنعتی آلومینیومی و همچنین بیلت‌های آلیاژی فعالیت می‌کند. ظرفیت تولید این شرکت که در پروانه بهره‌برداری هم قید شده، سه هزار تن در سال است که البته با توجه به بحران‌ها و چالش‌های اخیر که همه تولیدکنندگان در تمام صنایع با آن مواجه هستند، این میزان به حدود دو هزار تن کاهش پیدا کرد؛ به‌عبارت‌دیگر، با نزدیک به 60 تا 70 درصد ظرفیت اسمی تولید در حال فعالیت هستیم. محرابی در خصوص مهم‌ترین علت کاهش تقاضا برای خرید شمش آلومینیوم در بورس کالا، گفت: هم‌زمان با شیوع ویروس کرونا در آغاز سال 1399، متاسفانه نرخ دلار به‌شدت افزایش یافت و این افزایش قیمت بی‌رویه به‌صورت مستقیم روی بورس کالا نیز تاثیر گذاشت.

قیمت شمش آلومینیومی در بورس کالا هماهنگ با افزایش نرخ دلار، دچار رشد شد و در این میان، مشتریان به‌ نوعی دست نگه داشتند تا قیمت‌ها کاهش پیدا کند. بعدتر با افت اندک نرخ دلار، قیمت شمش آلومینیومی کاهش نیافت و این امر، سردرگمی مشتریان را به همراه داشت زیرا به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانستند به‌درستی برنامه‌ریزی داشته باشند و مشخص نبود که آیا قیمت آلومینیوم در کشور کاهش می‌یابد یا خیر. این روند تا سال 1400 نیز تا حدودی ادامه یافته است و همچنان شاهد رونق معاملات آلومینیومی در بورس کالا نیستیم. صنعت آلومینیوم، در محاصره بی‌ثباتی قیمتی و تحریموی افزود: چون در این واحد تولیدی، مقاطع خاص صنعتی آلومینیومی تولید می‌شود، مشتری به خاطر نیاز خود به این محصولات، مجبور است با قیمت‌های جدید کنار بیاید اما در خصوص دروپنجره‌های آلومینیومی، باید گفت متاسفانه به علت اینکه آلومینیوم ثبات قیمت بسیار کمتری دارد، تولیدکنندگان این محصول به سمت جایگزین کردن یوپی‌وی‌سی به‌جای آلومینیوم رفته‌اند. شاید این سوال پیش بیاید که چرا یوپی‌وی‌سی بیش از آلومینیوم خواهان پیدا کرده است؟ پاسخ این است که یوپی‌وی‌سی نسبت به آلومینیوم ثبات قیمت بالاتری دارد یعنی مانند شمش و بیلت آلومینیومی هرروز در حال تغییر نیست و از نوسان قیمتی کمتری برخوردار است. به همین علت نیز مصرف آن برای تولید دروپنجره بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

محرابی خاطرنشان کرد: علاوه‌براین، در حال حاضر اکثر کارخانه‌هایی هم که در حوزه تولید دروپنجره فعالیت می‌کنند، تنها با 20 تا 30 درصد ظرفیت تولید خود مشغول به فعالیت هستند. طبیعی است، زمانی که مهم‌ترین مواد اولیه کارخانه‌ای شمش آلومینیومی باشد و با یک‌چهارم ظرفیت خود محصول تولید کند، میزان عرضه شمش آلومینیوم در بورس با تقاضای آن تفاوتی فاحش پیدا کند. گفتنی است برخلاف تصور برخی تولیدکنندگان، در بازار آزاد معاملات شمش آلومینیومی آن‌چنان تفاوتی با میزان معاملات صورت گرفته در بازار بورس کالا ندارد و روند خریدوفروش تقریباً همانند بورس کالا است.

نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت پروفیل اراک گفت: تا زمانی که نرخ ارز ثبات پیدا نکند، مشکلات جاری است و معضلی برطرف نخواهد شد. متاسفانه ناکارآمدی دولت در کنترل نرخ دلار در کشور، به‌شدت به تمام صنایع آسیب زده و این معضلات ذکرشده تنها مختص آلومینیوم نیست و صنعتی مانند فولاد که یکی از صنایع مهم و بزرگ در کشور است نیز دستخوش این اتفاقات قرار گرفته است. محرابی در پایان برنامه‌های توسعه‌ای شرکت پروفیل اراک را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در سال جاری، برنامه‌ریزی‌هایی جهت توسعه کارخانه صورت گرفته است که می‌توان به واردات ماشین‌آلات از کشور چین برای تولید اواپراتور، کندانسور، رادیاتور خودرو و به‌طورکلی تمام قطعات داخلی کولر خودرو اشاره کرد که تا به امروز نیز تا حدود زیادی اجرایی شده و تمام تلاش ما بر این است که هرچه سریع‌تر ماشین‌آلات وارد شده و پس از طی مراحل اداری و قانونی از حیث واردات، وارد مدار تولید شود.

منبع: پنجره ایرانیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *