کاربرد گالوانیزه در پنجره UPVC چیست؟

کاربرد گالوانیزه در پنجره UPVC

یکی از اصلی ترین عوامل افتادگی لنگه پنجره و یا شکستگی پروفیل پنجره یو پی وی سی عدم وجود و یا ضعیف بودن گالوانیزه پنجره دوجداره است. این قطعه فلزی در داخل پروفیل های upvc قرار می گیرد و به عنوان اسکلت درب و پنجره دوجداره محسوب می شود. در این مقاله به بررسی کاربرد گالوانیزه در پنجره UPVC می پردازیمو با ما همراه باشید.

یو پی وی سی یا پلی وینیل کلرید به صورت ذاتی سفید است. برای بالا بردن استحکام درب و پنجره های یو پی وی سی از گالوانیزه استفاده می کنند. گالوانیزه یکی از مهم ترین قسمت های یک پنجره یو پی وی سی می باشد. استفاده از گالوانیزه در پنجره یو پی وی سی در کیفیت و قیمت تمام شده پنجره موثر است. گالوانیزه هایی که در داخل پروفیل قرار می گیرند، به شکل U می باشند و در ابعاد و ضخامت های مختلفی به بازار ارائه می شوند. گالوانیزه باعث بالا رفتن استقامت درب و پنجره های ساخته شده با پروفیل یو پی وی سی می شود. پروفیل های گالوانیزه هنگامی که در پروفیل یو پی وی سی قرار می گیرند، با پیچ هایی به بدنه دوخته خواهند شد.

در گروه صنعتی درساوین دوخت گالوانیزه به پروفیل توسط ماشین الات مکانیزه و تمام صنعتی انجام می گیرد و دخالت انسانی در آن به کمترین شکل می باشد و طبق استانداردها و الزامات فنی درب و پنجره این تولیدات صورت می گیرد. همچنین برش پروفیل گالوانیزه نیز به صورت دقیق و میلی متری توسط دستگاه انجام می شود.

گالوانیزه چیست؟

همانطور که می دانید یو پی وی سی یا پلی وینیل کلرید آلیاژی همانند پلاستیک داراست. قابلیت تحمل وزن و فشار بالا در یو پی وی سی بسیار پایین می باشد. برای حل این مشکل راه حلی ارائه شده است و آن استفاده از گالوانیزه می باشد. گالوانیزه همانند استخوان در بدن عمل می کند. با به کار بردن گالوانیزه در پنجره UPVC، استحکام و مقاومت این پنجره ها بسیار بالا رفته و از دفرمگی جلوگیری می شود. گالوانیزه ای که به طور معمول در پروفیل یو پی وی سی استفاده می شود، دارای ضخامت 1.25 یا 1.5 می باشد.

کاربرد گالوانیزه در پنجره UPVCنقش گالوانیزه در پنجره

از جمله مسائل بسیار مهم در تولید درب و پنجره های یو پی وی سی استحکام و مقاومت پروفیل می باشد. گالوانیزه باعث می شود مقاومت پروفیل بالا رفته و در برابر کج شدگی و دفرمگی مقاوم باشند. در گالوانیزه باید یکسری نکات را رعایت کنیم و مورد توجه قرار دهیم که در ادامه به شرح هر کدام خواهیم پرداخت. توجه داشته باشید که گروه صنعتی درساوین بر اساس الزامات فنی و استاندارد ها محصولات خود را مونتاژ می کند و تمامی نکات را رعایت می نماید. گالوانیزه باید به صورت کاملا یکپارچه در تمام طول سطح مقطع پروفیل استفاده گردد.

بعضی از تولید کنندگان درب و پنجره یو پی وی سی نیز به صورت مقطعی از پروفیل داخل پنجره استفاده می کنند تا کمی هزینه های خود را پایین آورند و سود بیشتری کسب کنند. اما در گروه صنعتی درساوین گالوانیزه به صورت یکپارچه در تمام سطح مقطع پروفیل استفاده می کند. اینکار سبب می شود که به مرور پنجره های شما دفرمه نشوند. طبق الزامات فنی گروه صنعتی درساوین استفاده از گالوانیزه به ضخامت 1.25 میلی متر از طبقات اول تا پنچم در ابعاد و ارتفاع معمول بلامانع می باشد و از طبقات شش تا بیست و پنج با توجه به ابعاد و ارتفاع پنجره از گالوانیزه 1.5 میلی متر باید استفاده کرد.

مورد بعدی در خصوص پنجره هایی که در ارتفاعات بالا و ابعاد بزرگتری به کار برده می شوند و یا در مناطقی که دارای سرعت و فشار می باشد باید ضخامت و سطح مقطع گالوانیزه محاسبه گردد. مورد بعد انتخاب سطح مقطع پروفیل متناسب با گالوانیزه به شکل یو U باشد. گالوانیزه می بایست با پیچ های استاندارد هر 15 سانتی متر از ابتدا و انتهای پروفیل یو پی وی سی و همچنین فاصله حداکثر چهل سانتی متر بین پیچ ها به بدنه پروفیل یو پی وی سی متصل گردد.

انواع گالوانیزه از نظر ضخامت

توجه داشته باشید که باید متناسب با قسمتی که می خواهید گالوانیزه استفاده کنید، سطح مقطع و ابعاد مناسب را در نظر بگیرید. از آن جایی که ضخامت پروفیل یو پی وی سی در درب ها، بزرگ تر از پروفیل پنجره ها می باشد، بنابراین محفظه داخلی آنها نیز بزرگ تر می باشد. این مورد باعث شده ابعاد گالوانیزه مصرفی در درب ها بسیار بزرگتر از ابعاد مصرفی در پنجره ها باشد.

توجه داشته باشید که در پنجره هلالی یا خم که قسمتی از پروفیل صاف و زاویه دار نیست از سی ار پی استفاده می کنند. سی ار پی (CRP) جایگزین گالوانیزه در درب و پنجره های خم یا هلالی می باشد. ورق های گالوانیزه در ضخامت های 1.25 و 1.5 و 2 میلی متری تولید شده و با توجه به ارتفاع و فشار باد گزینه مناسب انتخاب می شود. طبق بررسی و محاسبات انجام شده در نیرو وارده به درب و پنحره و میزان بار وارد شده بر آنها شرکت های تولید کننده گالوانیزه ضخامت های مختلف را به بازار ارائه کرده اند. گالوانیزه با ضخامت حداقل 1.25 میلی متری مورد تایید می باشد و حتما باید در سطح پروفیل استفاده شود.

نحوه تولید گالوانیزه پنجره upvc

کاربرد گالوانیزه در پنجره UPVCگالوانیزه از ورق های فلزی که دارای روکش زینک هستند، تولید می گردد. این روکش با گالوانیزه ترکیب شده و به هیچ وجه از سطح رویه آن جدا نمی گردد. این ورق ها در کارخانه گالوانیزه با استفاده از دستگاه های نورد به صورت U شکل، مربع شکل و یا در سطح مقاطع گوناگون شکل می گیرد.

کیفیت این محصول در تمامی فرایندهای تولید کنترل می گردد تا گالوانیزه ای با ضخامت یکسان در تمامی طول پروفیل داشته باشیم.

معیارهای ارزیابی گالوانیزه

  • شکل و ابعاد گالوانیزه
  • فشارهای خارجی وارد بر پنجره
  • محل کاربرد پنجره یا درب و میزان باز و بسته شدن و استفاده از آن
  • محل نصب درب یا پنجره از لحاظ امنیتی
  • وزن بازشو

لازم به ذکر است که گالوانیزه دارای اشکال متفاوتی هستند و هر یک از این اشکال وابستگی مستقیمی به نوع ،شکل و مشخصات فنی پروفیل دارند این اشکال می تواند منتظم یا بسته به نوع پروفیل، غیر منتظم باشند. ضخامت آن متغیر بوده و تابع محل کاربرد پنجره می باشد و معمولا هر تولید کننده ای اطلاعات ویژه آن را ارائه نموده است.

تست گالوانیزه

وجود گالوانیزه در درب و پنجره های یو پی وی سی یک امر حیاتی می باشد. متاسفانه برخی تولید کنندگان درب و پنجره در محصولات خود از گالوانیزه استفاده نمی کنند و فقط در نقاطی که کانکتور یا پیچ لولا بسته می شود، استفاده می کنند. این امر سبب شده که به مرور زمان پنجره شما دچار دفرمگی شود. یکی از روش هایی که می توان تست کرد که در درب و پنجره ساخته شده گالوانیزه به کار رفته است یا خیر، استفاده از آهنربا می باشد. آهن ربا را بر روی پروفیل چسبانده، اگر آهنربا جذب شود، داخل پروفیل گالوانیزه به کار رفته است.

در صورت عدم استفاده از گالوانیزه چه اتفاقی رخ می دهد؟

اگر در پنجره UPVC گالوانیزه استفاده نشود، پس از نصب درب و پنجره در مدت زمان کوتاهی که پنجره در برابر تابش مستقیم خورشید قرار می گیرد، دچار دفرمگی و تابیدگی می شوند و عایق بازشوها بسیار ضعیف می شود. یراق آلات به مرور زمان مستهلک شده و توانایی نگه داشتن لنگه ای که در آن گالوانیزه وجود ندارد را نخواهند داشت.

تقسیم ها بر خلاف لنگه و فریم که جوش پلاستیک می خورند، آنها با پیچ به داخل پنجره نصب می شوند که این پیچ ها باید در گالوانیزه نفوذ کننده و نداشتن گالوانیزه باعث می شود تقسیم ها از جای خود حرکت کرده و پنجره به مرور زمان عایق بودن خود را از دست خواهد داد. در گروه صنعتی درساوین برای نصب درب و پنجره از تیم آموزش دیده و مجرب استفاده می شود. برای نصب درب و پنجره باید پیچ نصب از داخل گالوانیزه زد شود تا پنجره و درب یو پی وی سی را محکم به فریم زیر کار خود متصل کند.

 

جهت تماس کارشناسان فروش

مشاوره رایگان

پس از ثبت شماره خود نهایتا تا 24 ساعت آینده کاری با شما تماس میگیرم