اخبار و اطلاعیه ها

80 درصد مواد اولیه کارخانه‌های آلومینیوم وارداتی است

80 درصد مواد اولیه کارخانه‌های آلومینیوم وارداتی است

80 درصد مواد اولیه کارخانه‌های آلومینیوم وارداتی است

یکی از مشکلاتی که به چالش‌های صنعت آلومینیوم بیش‌ازپیش دامن زده است، تحریم‌هاست. با توجه به این موضوع که فلزات در ایران نیز تحریم‌ شده‌اند، تامین مواد اولیه آن‌ها را پرهزینه کرده است. در حال حاضر حدود ۲۰ درصد مواد اولیه کارخانه‌های آلومینیوم در صنایع بالادست از طریق جاجرم و به‌صورت داخلی و ۸۰ درصد آن از طریق واردات و خارجی تامین می‌شود.

برای درخواست نمایندگی پنجره درساوین کلیک کنید.

وی گفت: در حقیقت مواد اولیه واحدهای آلومینیوم‌سازی در کشور، آلومینا است که البته بیشتر تولیدکنندگان آلومینیوم در منطقه خلیج‌فارس با این مشکل روبه‌رو هستند و ازآنجاکه معادن بوکسیت در این منطقه وجود ندارد، بیشتر این تولیدکنندگان از طریق واردات این مواد را تامین می‌کنند، اما با توجه به محدودیت ناشی از تحریم‌ها در کشور ما، موضوعاتی همچون حمل‌ونقل و تبادل وجه با مشکلاتی رو‌به‌رو شده، چراکه واحدها قادر به واردات مستقیم این مواد اولیه نیستند و این موضوع واردات را برای ما پرهزینه کرده است.

صادق نیت حقیقی در پاسخ به این پرسش که موضوع سرمایه‌گذاری‌ای که ایران در گینه برای تامین مواد اولیه آلومینیوم انجام داد، به کجا رسید، گفت: بهترین اقدام برای تامین مواد اولیه در صنعت آلومینیوم، سرمایه‌گذاری است. آنجا یک معدن را به مدت ۲۵ ساله اجاره کرده بودیم که قرارداد آن به اتمام رسید که دوباره آن را تمدید کردیم، اما این معدن برای استحصال و برداشت بیشتر نیاز به سرمایه‌گذاری دارد، چراکه یکی از غنی‌ترین معادن بوکسیت به‌شمار می‌رود، درحالی‌که امارات در این زمینه بسیار سرمایه‌گذاری کرده است.

80 درصد مواد اولیه کارخانه‌های آلومینیوم وارداتی استوی در ادامه همچنین یادآور شد: معدن جاجرم مواد اولیه‌اش در سال‌های اخیر بسیار کم‌عیار شده است، ازاین‌رو هزینه‌های استحصال آن بسیار افزایش یافته است. البته معدن تاش نیز هم‌جوار معدن جاجرم شناسایی شده، البته این معدن چندان ذخایر قابل‌توجهی ندارد و در زمینه استفاده به مشکلاتی برخورد کرده است که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

این عضو هیئت‌مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم در ادامه توضیح داد: موضوع آن است که ما ظرفیت‌های تولید و مصرف آلومینیوم را در کشور افزایش داده‌ایم، اما در زمینه تامین مواد اولیه برای آن‌ها سرمایه‌گذاری لازم را انجام نداده‌ایم. برای رفع این مشکل می‌توانیم از یک‌سو در زمینه اکتشافات معادن بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم یا از سوی دیگر در زمینه واردات، سرمایه‌ای منسجم‌تری را انجام دهیم.

منبع: پنجره ایرانیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *