سید رضا اخوان دستمالچی در ارتباط با زمینه فعالیت خود اظهار داشت: به طور مشخص در حوزه تولید در و پنجرههای آلومینیومی و UPVC فعالیت میکنیم.
وی افزود: در حال حاضر، با 30 تا 40 درصد ظرفیت اسمی، محصول تولید میکنیم؛ چراکه تمام فعالیت ما وابستگی مستقیم به صنعت ساختمان دارد. با توجه به وضعیت اقتصادی کشور که نامساعد به نظر میرسد و همچنین شیوع پی در پی موجهای گوناگونی از ویروس کرونا، صنعت ساختمان راکد شده و قدرت خرید مشتریان نیز کاهش یافته است. بنابراین با میزان سفارش کمتری از سوی مشتریان مواجه هستیم.
تحریمها، واردات را چالشبرانگیز کرد
این تولیدکننده در و پنجره آلومینیومی در ادامه مطرح کرد: علاوه بر پروفیلهای آلومینیومی که برای تولید در و پنجره نیاز داریم، به یراقآلات آلومینیومی هم احتیاج است که از طریق واردات از کشور ترکیه، آن را تامین میکنیم. البته در سالهای قبل علاوه بر ترکیه، از کشور آلمان نیز هم واردات یراقآلات آلومینیومی و هم پروفیل آلومینیومی داشتیم که در حال حاضر به علت تحریمهای همهجانبهای که علیه کشور وضع شده، با آلمان مراوده تجاری نداریم. قطعا کیفیتی که در کالاهای ساخت کشور آلمان موجود است، در نمونههای داخلی وجود ندارد. البته طی چند سال اخیر، تولیدکنندگان تلاش کردند تا کیفیت پروفیل تولیدی خود را افزایش دهند و مرغوبیت آن را بالا ببرند تا در حد دقابت با نمونههای خارجی مشابه خود باشد و برای مصرفکنندگان رضایتمندی کافی را به ارمغان بیاورد.
برای خرید پنجره UPVC کلیک کنید. |
تامین مواد اولیه از شرکتهای معتبر
مدیرعامل شرکت عایق کویر یزد در ادامه عنوان کرد: در خصوص تامین مواد اولیه از منابع داخلی، لازم به ذکر است که پروفیلی آلومینیومی مورد نیاز خود را از شرکتهایی مانند ویستابست، وینتک و آکپا خرید میکنیم و تاکنون به مشکل خاصی در این زمینه برخورد نکردهایم. مشتریان ما هم پیمانکاران صنعت ساختمان هستند و طی پنج ماه ابتدایی امسال، با کاهش تقاضا روبهرو بودیم.
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه قدرت خرید مشتریان کاهش پیدا کرده است، به کیفیت محصول توجهی نمیشود و غالبا ارزانقیمت بودن محصول، مدنظر است که به همین خاطر، تولیدکنندگان محصولات با کیفیت، با کوچکتر شدن بازار خود، ضررهای سنگینی را متحمل میشوند.
کار ما بر اساس کیفیت است و با توجه به افزایش قیمتها، قدرت خرید مصرفکننده کاهش چشمگیری پیدا کرده، خیلی به دنبال کیفیت محصولی که خریداری میکنند نبوده و صرفا به مقرونبهصرفه بودن خرید خود فکر میکنند.
کوچک شدن بازار
اخوان دستمالچی در تشریح معضلات به وجود آمده در سال 1400، بیان کرد: مشکلات متعددی در سال 1400 به وجود آمد که گریبان تولیدکننده را گرفت که یکی از مهمترین آنها، سرمایهدرگردش شرکت است؛ همانطور که پیداست به هر میزانی که مواد اولیه افزایش قیمت بیاید، باید سرمایهدرگردش شرکتها نیز بیشتر و قویتر شود که باید برای تامین آن به بانکها مراجعه کرد که به علت این گرانیها، بدهی به بانکها و موسسات مالی افزایش پیدا میکند. البته این که یک تولیدکننده در بانکی که از آن تسهیلات و وام دریافت میکند خوشحساب باشد نیز در فرصت پیدا کردن برای پرداخت بدهی، خوششانستر است. به جهت 28 سال سابقه بانکی خوبی که داریم، با بانکها در دریافت تسهیلات و پرداخت اقساط، مشکلی نداریم.
از تکنولوژی آلمانی بهره میبریم
این فعال صنعت در و پنجره آلومینیومی در خصوص تکنولوژی تولید شرکت عایق کویر یزد، خاطرنشان کرد: برای تولید محصولات از دستگاهها و ماشینآلات ساخت کشور آلمان در خطوط تولید استفاده میکنیم. با توجه به اینکه از تکنولوژی خارجی استفاده شده، برخی قطعات بعد از مدتی دچار ایراد و خرابی میشوند که برای تامین آنها، دچار معضلات شدیدی هستیم؛ چراکه باید از طریق واردات نیاز خود را تامین کنیم اما متاسفانه به علت وجود تحریم، امکان انجام واردات قطعه وجود ندارد.
قطعی پیدرپی جریان برق نیز در خرابی این قطعات بیتاثیر نبوده و نقش مخربی را ایفا کرده است. برای مثال، مدتی است یکی از دستگاههای اصلی، یعنی دستگاه جوش، از کار افتاده و به دنبال یافتن کابل برق خارجی هستیم که به آن متصل کنیم تا دوباره شروع به فعالیت کند اما چون نمونه ایرانی کیفیت لازم را دارا نیست و حتما باید با واردات آن را تامین کنیم، نمیتوانیم از دستگاه استفاده کنیم.
به صورت مقطعی صادرات داشتیم
مدیرعامل شرکت عایق کویر یزد در پاسخ به این سوال که آیا صادرات محصول داشتهاید یا خیر، تصریح کرد: لازم به ذکر است از خارج از کشور در چند بازه زمانی از سوی مشتری سفارش یک یا دو پارت در و پنجره آلومینیومی و UPVC داشتیم و از طریق شرکتهای تجاری واسطه، صادرات غیر مستقیم انجام دادیم اما این امر به طور مرتب انجام نشده و ادامهدار نبوده است اما امکان صادرات را داریم؛ چراکه محصولات ما توانایی رقابت با نمونههای خارجی مشابه را دارند.
خوشحسابی، شرط نخست برای دریافت تسهیلات
اخوان دستمالچی با اشاره به منابع تامین نقدینگی و معضلات این مسیر، تاکید کرد: حدود 40 درصد از نقدینگی مورد نیاز خود را از طریق بانکها تامین کردهایم. این نکته مهم باید یادآوری شود که بانکها برای ارائه بهتر تسهیلات به شاخصههایی مهمی مانند خوشحسابی مشتریان خود اهمیت میدهند و اگر تولیدکننده دارای گردش مالی مرتب و پرداخت اقساط به موقع بوده باشد، فرایند دریافت تسهیلات را راحتتر طی خواهد کرد و ما نیز شامل همین افراد خوشحساب هستیم.
روند نامطلوب اقتصادی
این تولیدکننده در و پنجره آلومینیومی در ادامه متذکر شد: اگر بخواهیم وضعیت مالی را با سالهای گذشته و قبل از آغاز تحریمهای جدید مقایسه کنیم، باید گفت که در حال حاضر، شرایط ناپایداری حاکم شده است. زمانی که هزینهها طی یک سال چهار برابر افزایش میباید، مستلزم این هستیم که نقدینگی شرکت را چهار برابر افزایش دهیم تا بتوانیم راحتتر مواد اولیه خریداری کنیم و به تولید ادامه دهیم.
مدیرعامل شرکت عایق کویر یزد افزود: به عنوان مثال، قبلا هنگام دریافت مواد اولیه با مهلت پرداخت سه ماههای که در اختیار قرار میدادند، سه ماه بعد وجه را پرداخت میکردیم اما هماکنون، سه ماه بعد از دریافت وجه از تولیدکننده، مواد اولیه را تحویل شرکت میدهند. طی دو سال گذشته هم تقریبا هر دو سه ماه یک بار، اقدام به تامین سرمایه از طریق اخذ وام بانکی کردهایم.
وی در انتهای این گفتوگو در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه برای چه هدف مشخصی، احتیاج به تامین سرمایه ریالی و ارزی پیدا کردید، اذعان کرد: برای تقویت سرمایهدرگردش مورد نیاز برای خرید مواد اولیه مورد نیاز، از تسهیلات بانکی استفاده کردیم. در خصوص تامین سرمایه ارزی نیز، سال 1399 توانستیم برای واردات مواد اولیه، ارز دولتی با تخفیف دریافت کنیم و در این زمینه، با مشکلی مواجه نشدیم و نزدیک به 70 تا 80 هزار یورو ارز دولتی از یک بانک دریافت کردیم.
منبع: فلزات آنلاین