سیلیکاژل چیست؟

سیلیکاژل چیست؟

همه ما در وسایل مختلف شاهد بسته هایی در ابعاد کوچک با دانه هایی شفاف بوده ایم. این دانه های شفاف و متخلخل، سیلیکون دی‌اکسید یا به عبارت دیگر سیلیکاژل هستند. در پاسخ به سوال سیلیکاژل چیست به طور کلی می توان، گفت سیلیکاژل ماده ای برای جذب رطوبت در شرایط مختلف است.

کار سیلیکاژل خشک نگه داشتن و محافظت از هر چیزی در برابر رطوبت و کپک است. در این مقاله با کارکرد های سیلیکاژل آشنا می شویم.

انواع مختلف ژل سیلیکا

سیلیکاژل دسته بندی های متفاوتی دارد که شاخص ترین آن دسته بندی بر مبنای رنگ است، ما به بررسی این دسته بندی می پردازیم.

  • سیلیکاژل نارنجی: بهترین نوع سیلیکاژل، سیلیکاژل نارنجی است. این نوع سیلیکاژل در حال حاضر تبدیل به جایگزینی برای سیلیکاژل آبی شده است و مانع از آلودگی های زیست محیطی می شود. این نوع سیلیکاژل در صنایعی که ارتباطی مستقیم با محصولات داشته باشد استفاده می شود.
  • سیلیکاژل آبی: سیلیکاژل آبی از طریق ترکیب سیلیکاژل با نمک کبالت به دست می آید. سیلیکاژل در شرایطی که حساسیت به سطح رطوبت زیاد باشد مورد استفاده قرار می گیرد چون اشباع شدن آن به طور مشخص قابل مشاهده می باشد. استفاده از سیلیکاژل آبی در صنایع غذایی و دارویی توصیه نمی گردد.
  • سیلیکاژل بی رنگ: مهمترین ویژگی فیزیکی این سیلیکاژل، بی رنگ بودن آن است، و به دلیل همین ویژگی تشخیص فعال بودن آن پس از جذب رطوبت به آسانی امکان پذیر نیست و باید از کارت های نشانگر رطوبت استفاده کرد.
برای استعلام قیمت در و پنجره هافمن، اینجا کلیک کنید.

موارد استفاده از ژل سیلیکا

در ابتدا به نظر می رسد که از سیلیکاژل تنها در بسته بندی استفاده می شود، اما این ماده استفاده های بسیار دیگری نیز دارد.

داروسازی

این ماده در داروسازی کاربرد های متفاوتی دارد:

  •  کیسه هایی که جهت انبار محصولات دارویی استفاده می شود.
  • در شکل تیوب هایی درون بسته بندی های دارو ها قرار می گیرد
  • درون درب قوطی و شیشه داروها

درب های رطوبت گیری که دارای ژل سیلیکا هستند، از جنس پلیمر هستند و برای جلوگیری از ایجاد رطوبت در بسته های قرص استفاده می شوند. به طور مثال این نوع درب ها بر روی بسته های قرص جوشان دیده می شوند. استفاده از سیلیکاژل نیاز استفاده از فویل بر روی بسته های قرص را نیز از بین برده و این موضوع خود به نوعی صرفه جویی در هزینه ها خواهد بود. استفاده از سیلیکاژل در داروسازی شکل های دیگری نیز دارد. این ماده در محفظه هایی در ابعاد کوچک قرار داده شده و در محصولاتی مانند مکمل ها و تست های دندان پزشکی کاربرد دارد.

سیلیکاژل چیستمحافظت از تلفن همراه

خیس و مرطوب شدن تلفن همراه و یا سایر لوازم الکتریکی به ساختار داخلی آن ها آسیب می رساند. در صورت قرار دادن لوازم الکترونیکی در مجاورت آب و رطوبت قرار گرفته، در بسته ای حاوی سیلیکاژل از خرابی دستگاه جلوگیری می شود. این روش برای تمامی لوازم الکترونیکی کاربردی است.

از بین بردن بوی نامطبوع

یکی از مشکلاتی که به خصوص در ساک های ورزشی شاهد آن هستیم، و تا حد زیادی می تواند آزار دهنده باشد بوی بدی است که ایجاد می شود. علت به وجود آمدن بوی نامطبوع قرار دادن لباس های مرطوب در داخل ساک است. این موضوع به غیر از ایجاد بوی نامطبوع به افزایش رشد باکتری هم کمک می کند. در صورت استفاده از این ماده، این مشکل نیز برطرف می شود. این مورد در کمد ها، کشو ها و فضا های بسته دیگر نیز کاربردی است.

سیلیکاژل در پنجره های دوجداره

سیلیکاژل در شیشه دوجدارهاین ماده نقش مهمی در جلوگیری از رطوبت در فضای خالی پنجره های دوجداره دارد. رطوبت موجود در بین شیشه پنجره ممکن است بسیار کم باشد، اما نفوذ گرما لکه هایی را ایجاد می کند که تصویر آزار دهنده ای خواهد بود، این لکه ها به مرور زمان افزایش می یابند و آزار دهنده خواهند بود. با استفاده درست از اسپیسر و همچنین در کنار آن سیلیکاژل می توان این رطوبت ناچیز را هم کنترل کرد. البته باید توجه داشت که در این شرایط نصب درست و دقیق اسپیسر ها بسیار مهم است.

برای استعلام قیمت پنجره ویستابست، اینجا کلیک کنید.

انواع سیلیکاژل شیشه دوجداره

  • نوع A: گلوله های به رنگ روشن، خاصیت خشک کردن و ضد رطوبت، می توانند به عنوان حامل کاتالیزور، جاذب، جداکننده و جاذب فشار متغیر مورد استفاده قرار گیرند.
  • نوع B: گلوله های سفید شفاف، جاذب مایع، حامل های خشک و عطر، همچنین ممکن است به عنوان حامل کاتالیزور در بستر های بخصوص مورد استفاده قرار گیرند.
  • نوع C: ساختار شفاف، میکرو شکل دار، مواد اولیه برای تهیه بستر سیلیس. علاوه بر خاصیت خشک کنندگی و غربالگری، آن را به شکل ژل سیلیکا به شکل کلان تشکیل می دهد که به عنوان حامل خشک کننده، جاذب و کاتالیزور استفاده می شود.

مزایای استفاده از سیلیکاژل

  • خاصیت ضد اشتعال بودن و مقاومت در برابر آتش
  • امکان استفاده چندین باره در صورت نگهداری و شرایط درست
  • به صرفه بودن از نظر اقتصادی و قیمت پایین این ماده
  • ماندگاری بسیار بالا در صورت نگهداری مناسب
  • در مجاورت هیچ ماده ای ایجاد مشکل نمی کند و ماده ای خنثی محسوب می شود که مشکلات احتمالی را به حداقل می رساند.
  • ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آن بسیار ثابت است.
  • ژل سیلیکا بعد از جذب رطوبت، ظاهر خود را از دست نمی دهد و از نظر بصری این ویژگی مثبت محسوب می شود.

سیلیکاژل چیست؟

سیلیکاژل و کاربرد آن

از سیلیکاژل برای از بین بردن رطوبت در هر محیطی می توان استفاده کرد. سیلیکاژل مقرون به صرفه و فراوان است. با هم کاربرد های سیلیکاژل را بررسی می کنیم:

  • سیلیکاژل، یون های آب را جذب می کند و در جداسازی و تصفیه آب در مواد دارویی موثر است.
  • با استفاده از برخی حلال ها می توان این ماده را بارها مورد استفاده قرار داد.
  • می توان از سیلیکاژل به عنوان عایقی برای سطوح رنگ شده و چوبی استفاده کرد.
  • از خواص پرکنندگی و مسدود کنندگی سیلیکاژل در مواد پلاستیکی استفاده می شود.
  • ژل سیلیکا به عنوان یک رطوبت گیر در صنعت مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی نیز در روند ساخت کمک کننده است.
  • در صنایع منسوجات هم استفاده از این رطوبت گیر کاربرد دارد.
جهت دریافت نمایندگی گروه صنعتی درساوین اینجا کلیک کنید.

نکته مهم درباره سیلیکاژل

این بسته ها باید دور از دسترس کودکان باشد، زیرا با وجود اینکه سمی نیستند اما به دلیل غیر قابل تجزیه بودن باعث خفگی خواهند شد.

سخن پایانی

فهمیدیم که ژل سیلیکا ماده ای بسیار در دسترس و پر استفاده است که برای استفاده در شرایط مختلف مقرون به صرفه می باشد. همچنین این ماده استفاده های بسیار بیشتری از آنچه در ابتدا به نظر می رسد دارد. در این مقاله به سوال “سیلیکاژل چیست؟” پاسخ دادیم و با ویژگی ها و کاربرد های آن آشنا شدیم، امیدواریم از این مقاله استفاده کرده باشید.

مقالات زیر را از دست ندهید:

جهت تماس کارشناسان فروش

مشاوره رایگان

پس از ثبت شماره خود نهایتا تا 24 ساعت آینده کاری با شما تماس میگیرم