مزایا و معایب نمای شیشه ای

مزایا و معایب نمای شیشه ای

نمای شیشه ای نمایی است که در چند سال اخیر در ایران رواج بسیاری یافته است، اما قدمت حقیقی استفاده از این نما به قرن بیستم و دوران معماری مدرن برمی گردد. نوع جدیدتر و پیشرفته تر از شیشه ها هم در دسته شیشه های دوجداره قرار می گیرد که نیاز های بیشتری از شیشه را پاسخگو است. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب نمای شیشه ای خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

کاربرد نمای شیشه ای

نمای شیشه ای در انواع متفاوتی از کاربری های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد و استفاده از آن بسته به تصمیمات سازنده و نیازهای کاربران است. البته که این نما در فضاهای مسکونی بسیار کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. چرا که هدر رفت انرژی و آسیب به محیط زیست که در نتیجه مشکلاتی است که هدر رفت دما ایجاد می کند، در این نما بسیار زیاد است.

از طرفی اگر ظاهر و زیبایی، همچنین مدرن بودن ساختمان در اولویت های اولیه باشد انتخاب نمای شیشه ای می تواند کاربردی و مناسب باشد.

 نمای شیشه ای

انواع نمای شیشه ای

نماهای شیشه ای دارای نوع های فریم لس، اسپایدر و کرتین وال هستند.

  • نمای شیشه ای اسپایدر: نمای شیشه ای اسپایدر  شیشه های دو جداره ۶ میلی متری هستند و یک لایه پلاستیکی ۴۰ میلی متری در بین این دو لایه شیشه وجود دارد. کاربرد این نما بیش از همه در فضاهای تجاری و اداری است. این نماها به شکل اتصالات نقطه ای به سازه نما متصل می شوند. علت نامگذاری اسپایدر این است که اتصالاتی که صفحات شیشه را به هم وصل می کند حالت عنکبوتی شکل دارد. برای اتصال قطعات بزرگ شیشه بدون نیاز انصالات فلزی برای یک دهنه بزرگ نوع اسپایدر بهترین نوع اتصال است.
  • کرتین وال: نماهای کرتین وال جدیدترین و مدرن ترین نوع نمای شیشه ای است که معایب کمتری نسبت به سایر نماهای شیشه ای دارد.
  • نمای شیشه ای فریم لس: در نمای شیشه ای فریم لس همان طور که از نام آن پیداست، فریم ها قابل مشاهده نیستند. شیشه ها توسط لاستیک های مخفی آب بندی و هوا بندی شده اند و در شبکه های فلزی قرار می گیرند.
برای استعلام قیمت در و پنجره هافمن، اینجا کلیک کنید.

بررسی مزایا و معایب نمای شیشه ای

در بررسی مزایا و معایب نمای شیشه ای این نما، دارای مزایای متفاوتی است که باعث می شود معماران این نوع نما را برای ساختمان های خود در مواردی انتخاب کنند، برخی از این مزایا را در ادامه مرور می کنیم

کاهش وزن ساختمان

نمای شیشه ای در کاهش وزن ساختمان در مقایسه با هنگام استفاده از سایر مصالح نقش مهمی دارد. این کاهش وزن کلی ساختمان یک مزیت مهم محسوب می شود.

افزایش سرعت اجرای نما

به دلیل ویژگی های ساخت و نصب شیشه که منحصر به خود آن است، سرعت اجرای نما تا حد بسیار زیادی بالاتر می رود.

استفاده از نور طبیعی

با انتخاب نمای شیشه ای برای ساختمان امکان استفاده ی حداکثری از نور خورشید برای روشنایی فضای داخلی به وجود می آید، که این خود به نوعی صرفه جویی در هزینه ها را موجب می شود.

دید و منظره مناسب

نمای شیشه ای دید و منظره وسیع و منحصر به فردی را در اختیار ساکنین قرار می دهد که به جذابیت های استفاده از این نما می افزاید.

کاهش هزینه ساخت نما

در صورت استفاده از نمای شیشه ای با شیشه های دو و سه جداره، هزینه های ساخت نما در حد زیادی کاهش می یابد زیرا سرعت نصب و اجرای آن بالا می باشد.

زیبایی ظاهری

نمای شیشه ای ظرافت و حسی از سبکی را به محیط منتقل می کند، که از لحاظ بصری ظاهر مدرن و زیبایی را ایجاد می کند.

مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی

شیشه در برابر شرایط متفاوت آب و هوایی مقاومت و عکس العمل مناسبی دارد و به طور مثال مانند فلزات دچار خوردگی، ترک و از این قبیل آسیب ها که به ظاهر ساختمان نیز لطمه وارد می کنند نمی شود.

مزایای نمای شیشه اینکات منفی مزایا و معایب نمای شیشه ای

در بیان مزایا و معایب نمای شیشه ای برای معایب آن می توان گفت، شیشه در برابر عبور گرما و سرما از ضعیف ترین مصالح می باشد. در نتیجه این ویژگی شیشه در ساختمان های با نمای شیشه ای مشکلاتی را ایجاد می کند:

هدررفت انرژی و آلودگی هوا

 بر اثر تبادل دمایی که بین شیشه و هوای بیرون انجام می شود، بخشی از دمای داخل ساختمان از بین می رود نیاز به مصرف زیاد انرژی به وجود می آید. البته امروزه شیشه هایی ساخته شده اند که حرارت را جذب کرده و مانع هدر رفت انرژی می شوند. و یاشیشه‌های دو جداره‌ با مقاومت مناسب دربرابر حرارت بالاتر نسبت به شیشه های تکجداره دارند.

اما با این وجود هنوز هم نماهای شیشه‌ای نسبت به سایر مصالح ساختمانی دارای اتلاف انرژی بیشتری هستند. اتلاف دمای بالا و مصرف نامناسب انرژی برای گرمایش و سرمایش در نماهای شیشه‌ای در نهایت موجب آلودگی بیشتر هوا می‌ شود.

آلودگی صوتی

شیشه به تنهایی قابلیت مقاومت در برابر نفوذ صدا های خارج از ساختمان به داخل را ندارد و این موضوع ایجاد مشکل می کند.

برای استعلام قیمت پنجره ویستابست، اینجا کلیک کنید.

صرفه اقتصادی

 صرفه نداشتن به جهت اقتصادی از این جهت است که برای دوجداره کردن نمای شیشه ای باید هزینه های بسیار زیادی را پرداخت، تا به کیفیت و نتیجه مطلوب برای نمای شیشه ای برسیم.

مقاوم نبودن در مقابل زلزله

شیشه در مقابل ضربه و تکان های ناشی از زلزله به هیچ وجه انعطاف و مقاومت لازم را ندارد و انتخاب مناسبی از این جهت نیست.

مقاوم نبودن در مقابل آتش

مقاومت شیشه در برابر آتش سوزی بسیار کمتر از سایر مصالح است و این موضوع یک نکته منفی محسوب می شود.

کاهش فضای مفید ساختمان

 زمانیکه نما دوجداره باشد، فضای خالی در میان دو پوسته از 20 سانتی متر تا 2 متر بسته به نوع کاربری ساختمان متغییر می باشد سبب کاهش فضای قابل استفاده ساختمان می شود.

هزینه های نگهداری

 بررسی، تعمیر و نگهداری نمای شیشه ای در مقابل سایر نماها بسیار بیشتر است و به خصوص برای زیبایی و حفظ ظاهر نما، همواره تمیز نگه داشتن شیشه های ساختمان بسیاز حائز اهمیت است که این خود هزینه هایی به همراه دارد.

 احساس عدم آسایش حرارتی در فصول سرد

در فصل های سرد سال احساس آسایش حرارتی و دمای مناسب در محیط هایی با نمای شیشه ای وجود ندارد و ساکنین از نامناسب بودن دمای فضای داخلی رنج می برند.

جمع بندی

نمای شیشه ای و استفاده از آن مزایا و معایب متفاوتی دارد. استفاده از نمای شیشه ای قدمتی طولانی در تاریخ معماری معاصر دارد و از اصلی ترین عناصر معماری مدرن است، امروزه اما باید با توجه به ویژگی ها و کاربری مدنظرمان انتخاب کنیم که آیا استفاده از نمای شیشه ای می تواند مناسب باشد یا خیر. در این مقاله از مزایا و معایب نمای شیشه ای صحبت کردیم، امیدواریم از این مطالب استفاده لازم را برده باشید.

مقالات زیر را از دست ندهید:

جهت تماس کارشناسان فروش

مشاوره رایگان

پس از ثبت شماره خود نهایتا تا 24 ساعت آینده کاری با شما تماس میگیرم