لاستیک EPDM چیست؟

لاستیک EPDM چیست

لاستیک EPDM یکی از پر مصرف ترین لاستیک های صنعتی است که در صنایع مختلفی کاربرد دارد. در این مقاله با عایق لاستیکی EPDM و کاربرد و مزایای آن بیشتر آشنا می شویم.

لاستیک EPDM مخفف عبارت Ethylene propylene diene Monomer rubber است که نوعی لاستیک ترکیبی است که همه خواص لاستیک طبیعی را دارد ولی می تواند به مقدار زیادی کش بیاید و دوباره به حالت طبیعی خودش برگردد، بدون اینکه هیچگونه تغییر شکل دائمی پیدا کند. عمده مصرف لاستیک epdm برای مقاومت در برابر اسید، گاز، آب شور، ازون، الکتریسیته و حرارت می باشد.

لاستیک EPDM چیست؟

لاستیک EPDM یک لاستیک همه کاره و مقرون به صرفه است. EPDM مخفف اتیلن پلی‌ پروپیلن دیین مونومر است. در واقع یک لاستیک مصنوعی است که در طیف وسیعی از صنایع کاربرد دارد. EPDM به دلیل مقاومت بسیار خوبی که در برابر عوامل محیطی مانند ازن، UV و شرایط آب و هوایی مختلف دارد، بیشتر در صنایع خودرو و ساختمان سازی کاربرد دارد.

هنگامی که به یک ماده لاستیکی نیاز دارید که مقاومت بسیار خوبی در برابر آب و هوا و گرما داشته باشد، EPDM گزینه مناسبی برای نیازهای شما است.

این نوع لاستیک جایگزین مناسب و ارزان تری برای سیلیکون محسوب می شود، زیرا می تواند با استفاده مناسب برای  طولانی مدت دوام داشته باشد. به این ترتیب، لاستیک EPDM بسته به نیاز برنامه شما می تواند در وقت و هزینه شما صرفه جویی کند.

برای خرید پنجره UPVC، اینجا کلیک کنید.

تاریخچه EPDM

ای پی دی ام اولین بار در سال 1962 توسط کارل زیگلر معرفی شد. اما این کشف، بعدها توسط همین دانشمند آلمانی و دانشمند ایتالیایی Giulio Natta گسترش یافته و جایزه نوبل گرفت.

در دهه های 70 استفاده از EPDM به عنوان عایق پشت بام به امری طبیعی تبدیل شده بود. در واقع دوام بالاتر و مقاومت بیشتر پلیمر EPDM باعث استفاده چشمگیر نسبت به همتای قبلی خود، یعنی ایزوگام و قیرگونی شد.

ویژگی های لاستیک EPDM

قرار گرفتن این نوع محصولات در فضای آزاد باعث می شود که ظاهر آن ها دچار تغییر رنگ و ترک ناشی از شرایط بد جوی، ازن و اشعه ماوراء بنفش نشود. به ویژه  ترک خوردگی بسیار خطرناک است، زیرا می تواند بر تمامیت و بهره وری کلی تجهیزات یا محصولات تأثیر بگذارد. مثال خوبی از چنین کاربردی برای محصولات EPDM می تواند به صورت نوارهای آب بندی در شیشه اتومبیل ها اشاره کرد که همواره در فضای باز و در شرایط بد آب و هوایی قرار دارد.

این نوارهای ساخته شده از ورق های EPDM برای محافظت از شیشه خودرو ضروری هستند و می توانند طول عمر بالایی داشته باشند.

لاستیک ضد اسید epdm از ویژگی های خاصی برخوردار است که عبارتند از:

  • حفظ دوام حتی با گذشت زمان
  • مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی
  • مقاوم در برابر طیف وسیعی از مواد شیمیایی
  • ساختار مولکولی کاملا متقابل
  • حالت الاستیک دائمی و بسیار انعطاف پذیر
  • قابلیت کشش بالا
  • در هوای سرد و حتی زیر 45 درجه سانتی گراد نیز انعطاف پذیر است.
  • بدون کوچک شدن و منقبض شدن
  • مقاوم در برابر قیر

مزایای عایق EPDM

ورق های EPDM از مقاومت بسیار خوبی در برابر آب و هوا، رطوبت محیط، حرارت و اشعه های UV برخوردارند. علاوه بر این ها مقاومت نوار ای پی دی ام در برابر حرارت بسیار بالا است.

درزگیر EPDMهمین ویژگی ها باعث شده تا این نوار به صورت گسترده در کشتیرانی و تاسیسات آب و فاضلاب استفاده شود.

به طور کلی EPDM یک ماده تجاری چند منظوره است زیرا یک پلیمر با هزینه کم و کارایی زیادی است. می توان این ادعا را داشت که در تمامی صنایع کاربرد دارد.

مزایای لاستیک EPDM عبارتند از:

  • رسانایی الکتریکی کم
  • مقاوم در برابر اب و بخار
  • پایداری در دماهای بالا و پایین
  • مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، هوازدگی و بسیاری از مواد شیمیایی
  • عالی برای کاربردهای فضای باز

محدودیت لاستیک EPDM

EPDM با اکثر روغن ها، بنزین، نفت سفید، هیدروکربن های آروماتیک و آلیفاتیک، حلال های هالوژنه و اسیدهای غلیظ سازگاری ندارد.

از طرفی ماهیت خنثی این پلیمر شیمیایی باعث می شود تا EPDM به راحتی به سطوح مختلف نچسبد. اما برای ایجاد خاصیت چسبندگی در این پلیمر از فرآیند ولکانیزه کردن پلیمر در حین ساخت استفاده می شود. استفاده از مواد مناسب برای ایجاد حالت چسبندگی در نوار، بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد.

برای خرید پنجره هافمن، اینجا کلیک کنید.

کاربردهای نوار EPDM

از آنجایی که لاستیک EPDM به بیرون از بین نمی رود، به طور گسترده ای برای مهر و موم در ساختمان ها و در صنعت خودرو استفاده می شود. برخی دیگر از کاربردها شیلنگ بخار، مهر و موم های مقاوم در برابر دما و روکش های رول است. فن آوری های پلیمریزاسیون و کاتالیزور در حال استفاده امروزه توانایی طراحی لاستیک EPDM را برای پاسخگویی به نیازهای خاص و درخواستی کاربردی و پردازش فراهم می کند. این امر منجر به استفاده گسترده از لاستیک EPDM در صنایع زیر شده است:

  • مهر و موم های خودرو
  • کانال شیشه ای
  • رادیاتور
  • شیلنگ باغ و لوازم
  • لوله
  • عایق الکتریکی
  • کالاهای مکانیکی لاستیکی
  • اصلاح ضربه پلاستیکی
  • ولکانیزهای ترموپلاستیک

استفاده در صنایع کشتی سازی

با توجه به خاصیت ضد آب بودن ای پی دی ام و همچنین مقاومت آن در برابر نمک، از این پلیمر در آب بندی درزهای کشتی ها و قایق ها استفاده می شود. مقاومت در برابر نمک دریا و همچنین دوام و کشسانی لاستیک، باعث شده است تا این نوار لاستیکی به عنوان عایق رطوبتی در صنایع کشتی سازی جایگزین بهتری باشد.

کاربرد درزگیر epdmEPDM در نمای های شیشه ای

یکی از کاربردهای مهم EPDM، استفاده از آن در آب بندی و درز گیری نماهای شیشه ای است. می توان گفت این عایق در تمامی محصولات نمای شیشه ای کاربرد دارد.

برای مثال در نمای شیشه ای کرتین وال برای جلوگیری از نفوذ آب و همچنین جلوگیری از برودت به داخل نما، بین تیغ های عمودی و افقی و محل اتصال آنها با یکدیگر، توسط EPDM پوشانده می شود.

در سازه های دیگری که در نمای داخلی ساختمان اجرا می شود نیز کاربرد دارد. برای مثال در طراحی و نصب نرده های شیشه ای نیز از لاستیک ای پی دی ام استفاده می شود. دلیل استفاده از این لاستیک ،جلوگیری از نفوذ آب به داخل سازه است. همچنین برای محکم کردن هندریل نرده های شیشه ای نیز از نوار ای پی دی ام استفاده می شود.در شکل زیر دیتیل نرده شیشه ای را مشاهده می کنید. در این نما کاربرد لاستیک درزبندی EPDM را می توانید به خوبی مشاهده کنید.

برای خرید پنجره آکپا، اینجا کلیک کنید.

استفاده از EPDM در پنجره های آلومینیوم ترمال بریک و درب و پنجره upvc بسیار فراگیر است.دوام بالا ،مقاومت در برابر حرارت و برودت و خاصیت عایقی ای پی دی ام باعث شده است تا از این نوار عایقی به صورت گسترده در پنجره ها و نماهای شیشه ای استفاده شود.

به جرات می توان گفت که EPDM در تمامی اجزا و محصولات نمای شیشه ای کاربرد دارد.

سخن آخر 

در این مقاله سعی کردیم تا تمامی موضوعات پیرامون EPDM را پوشش بدهیم. لاستیک EPDM یکی از همه کاره ترین، سریع ترین رشد پلیمرهای مصنوعی است. مقاومت عالی در برابر گرما، اکسیداسیون، اُزن و پیری هوا باعث افزایش تقاضا برای این لاستیک در کاربردهای کالاهای خودروسازی، ساختمانی و مکانیکی شده است.

فن آوری های پیشرفته پلیمریزاسیون و کاتالیزور پیشرفته فعلی و در حال ظهور نیز منجر به طراحی پلیمرها برای پاسخگویی به نیازهای کاربردی و پردازشی شده است که برای برآوردن تقاضای روزافزون برای کیفیت محصول، یکنواختی و عملکرد بسیار مهم است.

جهت تماس کارشناسان فروش

مشاوره رایگان

پس از ثبت شماره خود نهایتا تا 24 ساعت آینده کاری با شما تماس میگیرم