ممکن است قبلا در مورد شیشه سکوریت شنیده باشید، اما شیشه سکوریت دقیقا به چه معنی است؟ و چه عواملی آن را از شیشه های معمولی متمایز می سازد؟ شیشه سکوریت هفت برابر بیشتر از شیشه های معمولی یا خام مقاوم تر است که در مواقع شکستگی به تکه های کوچک تبدیل می شود.
امروزه از شیشه سکوریت به دلیل مقاومت بالایی که دارد در درب های ورودی فروشگاه ها و مراکز خرید، نمای ساختمان ها و به طور کلی در هرجایی که به ایمنی بالایی نیاز است، بسیار استفاده میشود. شیشه سکوریت، در ساختمان ها، اماکن عمومی و خصوصی مورد استفاده قرار میگیرند.
برای استعلام قیمت در و پنجره هافمن، اینجا کلیک کنید. |
شیشه سکوریت
با حرارت دادن شیشه های معمولی، این شیشه به وجود می آید. به این فرآیند حرارتی سکوریت کردن گفته می شود. بعد از عملیات حرارتی به هر دو طرف شیشه باد سردی دمیده می شود و شیشه سریعا سرد می گردد. با این روش لایه های بیرونی شیشه سریع تر از لایه های درونی سرد می شود و همین امر باعث استحکام شیشه ها می شود. به طور معمول شیشه سکوریت در مقایسه با شیشه ی معمولی 5 برابر مقاومت بیشتری در مقابل فشار دارد و در صورت شکسته شدن شیشه سکوریت، این شیشه به قطعات ریز و صیقلی تبدیل می شود که خطر آسیب پذیری را کمتر می کند.
از آنجاییکه شیشه در صنعت ساختمان جایگاه ویژه ای پیدا کرده است، اغلب معماران در قسمت های مختلف از شیشه استفاده می کنند، که از آن جمله می توان به شیشه دور دوشی، پارتیشن شیشه ای، نرده های شیشه ای، درب شیشه ای سرویس بهداشتی، حمام مستر، کف شیشه ای، سقف شیشه ای، شیشه بالکنی و درب اتوماتیک ساختمان اشاره کرد. این شیشه درجاهایی که استحکام و مقاومت در برابر ایمنی و حرارت موردنظر باشد مورد استفاده قرار میگیرد.
تاریخچه شیشه سکوریت
تولید اولین شیشه نشکن در دنیا به سال 1929 باز می گردد که بعد از آن پیشرفت های چشمگیری در عرصه تولید این شیشه صورت گرفت. پیشینه این شیشه در ایران نیز حدودا به 50 سال قبل می رسد که در این زمان اولین کارخانه این شیشه در ایران پا به عرصه فعالیت گذاشت. در آن زمان اکثریت دستگاه ها مکانیکی بود و خبری از PLC و صفحه دیجیتال نبود و همه موارد به صورت دستی انجام می پذیرفت.
نام اولین کارخانه شیشه نشکن در ایران میرال بود و تا سالیان سال کارخانه میرال مسئولیت تولید شیشه های نشکن در ایران را بر عهده داشت. به مروز زمان و با پیشرفت های تکنولوژی ماشین آلات جدید کوره سکوریت به ایران وارد شد و به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی ماشین آلات جدید کوره سکوریت به ایران وارد شد و شرکت های بیشتری در این عرصه وارد عمل شدند و امروزه ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این شیشه با ضخامت و ابعاد مختلف در خاورمیانه و آسیا است.
انواع شیشه سکوریت از نظر رنگ
انواع شیشه سکوریت از لحاظ طیف رنگی به موارد زیر تقسیم می شود:
- طلایی
- ساده
- برنز
- دودی
- سبز
- آبی
- مشجر
- مسی
ویژگی های شیشه سکوریت
ویژگی های اصلی این شیشه ها دارای مشخصات زیر است:
- مقاومت این شیشه در برابر گرما و حرارت بیشتر از شیشه معمولی است و می تواند تا سه برابر بیشتر از شیشه معمولی گرما و شوک حرارتی را تحمل کند.
- مهم ترین تفاوت این شیشه و شیشه معمولی در استحکام و امنیت بالاتر شیشه سکوریت است. شیشه سکوریت با ضخامت یکسان، مقاومتر بیشتری (حدود 5 برابر بیشتر) در اثر فشار و ضربه از شیشه معمولی در برابر شکستن دارد.
- اگر فشار و یا ضربه وارد شده به این شیشه به حدی زیاد باشد که منجر به شکستن آن شود، شیشه سکوریت به صورت ذرات ریز غیر برنده شکسته می شود.
- عدم تغییر رنگ شیشه در طول زمان، بیانگر کیفیت بالای این شیشه است.
- شیشه سکوریت قبل از سفارش باید به صورت دقیق اندازه گیری شود و کلیه عملیات مورد نیاز از قبیل برش، سوراخکاری و لول زنی قبل از عملیات سکوریت شدن بر روی آن اعمال گردد.
همین حالا برای استعلام قیمت پنجره دوجداره اقدام کنید. |
مزایای شیشه سکوریت
مزایای این شیشه ها عبارتند از:
- مقاومت دمایی بالاتر: در مقابل سرد و گرم شدن مقاومت بیشتری دارد ولی تفاوتی در تابش خرید نمی گذارد.
- نداشتن تفاوت وزنی با شیشه معمولی: این شیشه هیچ تفاوت وزنی به شیشه معمولی در آن سایز ندارد.
- ایمنی بالاتر در برابر ضربه 3 تا 7 برابر: در صورت خورد شدن، شیشه در ذرات ریز صیقلی تقسیم می شود که امنیت بسیار بالاتری نسب
- شفایت: شفایت شیشه سکوریت و معمولی هیچ تفاوتی با همدیگر نمی کنند.
کاربرد شیشه های سکوریت
- بیشترین استفاده از این نوع شیشه ها در وسایل نقلیه است که معمولا شیشه های طرفین و پشت ماشین از شیشه سکوریت و شیشه جلوی اتومبیل به صورت سکوریت – لمینیت است.
- دومین مورد استفاده از شیشه های سکوریت در عرصه تولید لوازم خانگی از قبیل اجاق گاز، هود، صفحات یخچال، مایکروفر، فر و سینک های شیشه ای است.
- استفاده بعدی این شیشه در ساختمان است. با توجه به قوی تر بودن شیشه های سکوریت نسبت به شیشه های معمولی و مقاومت 7 برابری این شیشه، اغلب از این نوع شیشه در درب ورودی، لابی ها، راه پله ها، پنجره ها و درب های کشویی استفاده می شود.
- امروزه اکثر گوشی های هوشمند از قبیل گوشی های هوشمند سامسونگ، هواوی، آیفون، ال جی و … از صفحه نمایش شیشه ای به صورت سکوریت استفاده می کنند. بنابراین یکی از موارد اساسی دیگر در استفاده از شیشه های سکوریت در صفحه نمایش است. موبایل ها، تبلت ها، لپ تاپ ها، مانیتورها و پی ال سی ها تماما دارای شیشه سکوریت هستند.
- امروزه از شیشه های سکوریت استفاده های تجاری بسیاری می شود. از این نوع شیشه در ایستگاه های اتوبوس، پانل های خورشیدی، فضاهای ورزشی، بانک ها، هتل ها، درب مغازه ها و درب مراکز تجاری استفاده می شود.
- از این شیشه به دلیل آنتی باکتریال بودن در بیمارستان ها، اتاق های عمل، آزمایشگاه ها و … استفاده می شود.
- استفاده از شیشه های سکوریت در قسمت های مرطوب به ویژه ساختمان از قبیل کابین دوش، حمام، کابین وان، سونا و … استفاده می گردد.
برای استعلام قیمت پنجره ویستابست، اینجا کلیک کنید. |
روش تشخیص شیشه سکوریت
- مقاومت بالا در برابر ضربه اولین روش تشخیص این شیشه است.
- عدم برش و خراشکاری با الماس این شیشه را از تمامی شیشه های خام متمایز می کند.
- زاویه دادن به شیشه و نگاه کردن در آن در صورتیکه با زاویه های اندک ( تا 5 درجه ) به شیشه نگاه کنیم حالتی مواج دارد در صورتیکه شیشه خام به این صورت نیست.
- دیدن شیشه با عینک پلارید که تشخیص سکوریت بودن شیشه در این حالت با مشاهده دایره های کوچک و بزرگ انجام می شود.
- استفاده از یک شیشه برنز قهوه ای، یک تکه برنز قهوه ای را طوری نگه دارید که مانند آینه عمل کرده و انعکاس شیشه سکوریت را داخل آن مشاهده کنید. اگر بر روی شیشه برنز اثرات رنگی به صورت نقاط با قطر حدود 2 تا 5 سانتی متر و با تعداد زیاد مشاهده کردید، نشان دهنده شیشه سکوریت است و در غیر این صورت شیشه ساده است.
مراحل تولید شیشه سکوریت
مراحل تولید شیشه های نشکن به شرح زیر می باشد:
انبار شیشه های خام
شیشه ها توسط خرک های اختصاصیبا تریلر های مخصوص از کارخانجات مادر حمل و به انبار کارحانجات وارد گشته و به وسیله لیفتراک ها و جرثقیل های موجود با ایمنی کامل تخلیه شده و در محل های مورد نظر قرار گرفته تا در زمان لازم بصورت فوری و ایمنی در اختیار خط تولید قرار میگیرد.
برش شیشه
شیشه های خام با ابعاد جام های استاندارد در لاین برش کنار دستگاه لودینگ cnc قرار گرفته و توسط بازوهای ساکشن از رو خرک برداشته و به صورت افقی قرار گرفته و با نرم افزار مخصوص که کمترین پرت و بهینه شده جام را به ابعاد های مورد نیاز تقسیم کرده و سرعت برش هر جام توسط دستگاه های پیشرفته بسیار بالا بوده و تقریبا در هر دقیقه یک جام برش و توسط میز جدا ساز تقسیم شده و برچسب اولیه روی آن قرار می گیرد.
پرداخت کاری شیشه
شیشه های قواره شده به سمت دستگاه های لبه زنی افقی و عمودی کاملا اتوماتیک هدایت شده تا با بهترین شیوه پرداخت و پولیش شده که کاملا شیشه جلوه زیبایی از خود نشان می دهد.
جاسازکاری و سوراخکاری شیشه
شیشه های خام بعد از پرداخت کاری توسط اپراتور و نقشه خوان مربوطه توسط دستگاه های دریل افقی و عمودی تمام اتوماتیک سوراخ شده و توسط اره های دیسکی و در برخی از موارد واترجت و دستگاه مستر برش و جاسازی در آورده می شود.
شستشوی شیشه
شیشه ها بعد از عملیات جاسازی بر روی دستگاه های شستشوی افقی و عمودی قرار گرفته تا کاملا از براده و لکه های سیلیس پاک و تمیز شوند.
عملیات حرارتی و تمپرینگ
شیشه های تمیز شده توسط کوره های افقی کاملا با تکنولوژی روز جهان با انرژی برق تولید و آماده عرضه به بازار و ورود به انبار محصول می باشد.
عوامل تاثیرگذار بر قیمت شیشه سکوریت
- نوع شیشه برحسب کریستال، وین وایت، سوپر جکسر، فلوت و شیت است.
- نوع برش شیشه که به صورت ساده یا الگویی با CNC است.
- دارا بودن جاساز و سوراخکاری ساده روی شیشه یا عدم سوراخکاری و عملیات جاساز زنی روی شیشه در قیمت آن تاثیرگزار است.
- جاسازی های خاص با اشکال مختلف از قبیل مستطیل، مثلث، مربع و دایره بزرگ که تماما با دستگاه مستر اعمال می شود. بر روی قیمت شیشه سکوریت تاثیرگذار است.
- حجم سفارش بر چه مبنایی است؟ بر فرض برای سفارشات بالای 100 متر مربع تخفیف لحاظ می گردد.
- ضخامت این شیشه که می تواند 4، 5، 6، 8، 10، 12 میل باشد، که بر روی قیمت شیشه سکوریت تاثیرگذار است.
- همکار یا نماینده انحصاری بودن در کاهش قیمت این شیشه تاثیرگذار است. برای مشتری مصرف کننده داخلی حدودا 15 درصد افزیش قیمت لحاظ می گردد.
مقالات زیر را از دست ندهید:
باسلام و احترام ؛
ممنون از مقاله کامل شما برای شیشه سکوریت
معلومات بنده از شیشه سکوریت کامل شد ❤️