معرفی انواع پروفیل

انواع پروفیل

در صنعت ساخت و ساز، مصالح مختلفی به کار می‌ رود. یکی از پرکاربردترین مصالح در این بخش از صنعت، انواع پروفیل ها هستند. هر کدام از پروفیل ها با توجه به جنس و شرایط ویژه‌ ای که دارند، برای استفاده در بخش خاصی در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. در این مقاله، قصد داریم درباره مفهوم کلی پروفیل‌ ها و معرفی انواع پروفیل صحبت کنیم.

برای استعلام قیمت در و پنجره هافمن، اینجا کلیک کنید.

یکی از مصالح فلزی که در صنایع ساختمان ‌سازی کاربردهای متنوع و فراوانی دارد و در قسمت‌ های مختلف ساخت و ساز، به خوبی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد، پروفیل‌های آلومینیومی هستند.

پروفیل چیست؟

پروفیل (Profile) از نظر معنی لغوی به معنای مقطع ثابت می باشد که در اصطلاح ساختمان سازی و یا ماشین سازی برای قطعه های فولادی به کار می رود که به اشکال گوناگون و مختلفی ساخته می شود. پروفیل در صنایع ساختمانی کاربرد ویژه ای دارند. یکی از پرکاربردترین و مهم ترین مصالح در صنعت ساختمان سازی انواع پروفیل می باشد.

هر کدام از این پروفیل ها در بخش خاصی از صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله قصد داریم به معرفی پروفیل و کاربردهای آن بپردازیم. اگر در حال ساخت و ساز هستید و به دنبال بهترین نوع پروفیل برای درب و پنجره های خود هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کاربردهای پروفیل

از انواع تیر آهن و نبشی و ناودانی در صنعت ساختمان سازی نظیر تیر و ستون و غیر استفاده می گردد. همچنین از انواع ورق با ضخامت های مختلف در صنایع ماشین سازی و یا ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد که به مثال ساخت ستون می توان پرداخت. پروفیل های مربع و مستطیل با مقاطع کوچک به عنوان نرده های فلزی برای در و پنجره منازل، کنار راه پله های و همچنین نرده کشی اطراف دیوارها نیز به کار می رود.

معرفی انواع پروفیل

معرفی انواع پروفیل ها از لحاظ جنس

در ادامه انواع پروفیل ها از نظر جنس را بررسی خواهیم کرد.

برای درخواست نمایندگی پنجره درساوین اینجا کلیک کنید.

معرفی انواع پروفیل آلومینیوم ترمال بریک

پروفیل های آلومینیوم برای ساخت راحت تر درب و پنجره ساخته شده است و بسیار پرکاربرد و محبوب می باشد. این پروفیل رقابت حساسی با پروفیل های یو پی وی سی دارا می باشد. البته فلز آلومینیوم به صورت ذاتی رسانا می و عایق مناسبی نمی باشد. اما با استفاده از تکنولوژی ترمال بریک و اضافه شدن یک تیغه پلی آمید بین پروفیل مشکلات مربوط به آلومینیوم حل می شود.

پروفیل آلومینیوم ترمال بریک بسیار زیبا و چشم نواز می باشد. این پروفیل با توجه به سبکی که دارا می باشد از استحکام قابل قبولی برخوردار است.

معرفی انواع پروفیل یو پی وی سی

همانطور که گفته شد لغت پروفیل به معنای مقطع ثابت و طول زیاد می باشد. این کلمه در ساخت و ساز و سازهای عمرانی و ساختمان و صنعت های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به توضیحات هایی که ارائه شد یه یک تعریف از پروفیل یو پی وی سی خواهیم رسید. منظور از پروفیل یو پی وی سی پروفیل هایی است که در مقاطع مختلف و برای تولید و ساخت درب و پنجره مورد استفاده قرار می گیرد.

البته ناگفته نماند که پروفیل های یو پی وی سی به انواع مختلفی تقسیم و دسته بندی می شوند. این پروفیل بر اساس نوع استفاده و کاربرد به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود.

برای خرید پنجره آکپا، اینجا کلیک کنید.

معرفی انواع پروفیل های در و پنجره

انواع پروفیل های استفاده شده در صنعت در و پنجره عبارتند از:

پروفیل فریم

از جمله انواع پروفیل که در صنعت ساخت درب و پنجره دوجداره مورد استفاده قرار می گیرد، پروفیل فریم می باشد. این پروفیل معمولا به عنوان قاب دور درب و پنجره استفاده می شود. یکی از پرکاربردترین و پر استفاده ترین انواع پروفیل یو پی وی سی، پروفیل فریم می باشد و دلیل آن استفاده در قسمت قاب درب و پنجره می باشد. اکثر پروفیل های فریم تولید شده در مقاطع 60 و 70 میلی متری می باشند و به بازار عرضه می شوند. اما برخی از شرکت ها و تولید کنندگان اقدام به خرید مقاطع دیگر بر اساس نیاز خود انجام می دهند.

البته پروفیل فریم خود به چند دسته کلی تقسیم می شود. بر اساس عملکرد و کارایی پروفیل های فریم را می توان به پروفیل های کشویی، بازسازی و نوسازی تقسیم نمود. البته از نوع دیگر میتوان این پروفیل را به دو دسته 4 چمبر و 5 چمبر تقسیم کرد. به تعداد حفره های داخلی پروفیل چمبر می گویند.

پروفیل میانی یا مولیون

از این پروفیل در ساخت درب و پنجره یو پی وی سی نیز استفاده می شود. این پروفیل هم همانند پروفیل فریم در دو سری 60 و 70 به بازار ارائه شده است. منظور از سری 60 و 70 قسمت انتها یا کف پروفیل شصت میلی متر و هفتاد میلی متر می باشد.

توجه داشته باشید که تولید کنندگان پروفیل در کشور این پروفیل را در سبد خود قرار داده اند.نکته ای که باید مد نظر داشته باشید پروفیل مولیون 60 برای درب و پنجره دوجداره استفاده می شود. همچنین پروفیل مولیون 70 نیز برای پنجره های سه جداره مورد استفاده قرار می گیرد.

البته این پروفیل میانی یا مولیون خود به دو دسته کلی میانی ثابت و یا متحرک تقسیم بندی می شود. از پروفیل میانی ثابت برای تولید درب و پنجره های دوجداره معمولی استفاده می شود. پروفیل میانی متحرک یا آورهانگ برای تولید درب و پنجره هایی مورد استفاده قرار می گیرد که بازشو به صورت کامل باز یا بسته می شود. از جمله مواردی که آورهانگ مورد استفاده قرار می گیرد پنجره های فرانسوی می باشد.

پروفیل سش

این پروفیل بیشتر در درب و پنجره هایی مورد استفاده قرار می گیرد که دارای بازشو هستند. خود این پروفیل به سه دسته کلی پروفیل بازشو پنجره، بازشو درب و پروفیل بازشوی کشویی اشاره کرد. پروفیل بازشوی کشویی معمولا تنها در درب و پنجره های دوجداره مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین پروفیل بازشو پنجره تنها در ساخت پنجره دوجداره کاربرد دارد. اما بازشو درب نیز در ساخت پنجره کاربرد نداشته و تنها در ساخت درب نیز استفاده می شود. دلیل تفاوت بین پروفیل سش در درب و پنجره تفاوت در ابعاد آن می باشد. این پروفیل نیز از پر استفاده ترین نوع انواع پروفیل یو پی وی سی می باشد.

پروفیل پنل

این پروفیل را در درب های سرویسی و بالکنی مورد استفاده قرار می دهند این پروفیل را می توان به جای شیشه دوجداره در ساخت درب و پنجره مورد استفاده قرار داد. این پروفیل همچنین امکان جداسازی آسان را دارا می باشد. پروفیل های پنل همانند دیگر انواع پروفیل دارای حفره های داخلی می باشند که باعث شده عایق حرارتی و صوتی بسیار مناسبی باشند.

این پروفیل نیز در شاخه های شش متری و با عرض 10 تا 20 سانتی متر موجود می باشند.از جمله مزایای این پنل سادگی در نصب و جایگزاری در پروفیل می باشد. همچنین این پروفیل ها مشکلی به لحاظ تاب و دفرمه شدن نخواهند داشت. همچنین زنگ نمیزند و دچار خوردگی نخواهند شد.

پروفیل زهوار

زهوار یا زوار پروفیل از جنس آلومینیوم یا یو پی وی سی که در درب و پنجره های دوجداره مورد استفاده قرار می گیرد. این پروفیل از اجزای اصلی پنجره می باشد که از ارزش بالایی برخوردار می باشد. پروفیل زهوار وظیفه ثابت و فیکس نگه داشتتن درب و پنجره را بر روی سش یا فریم بر عهده دارد.

زهوار باید شیشه را کامل محکم نگه دارد و فاصله یا تکان نداشته باشد. زهوار دارای دندانه های ریزی می باشد که با قرار گیری بروی شیشه آن را ثابت نگه می دارد. زهوار به سه دسته زهوار تک جداره، دوجداره و سه جداره تقسیم می شوند. زهوار تک جداره به شکلی ساخته می شود که بتواند تک جداره با ابعاد 6 میلی متر را بروی آن نصب کرد. این زهوار از دیگر زهوار ها بزرگتر می باشد. این زهوار پرکاربردترین نوع می باشد که توانایی ثابت نگه داشتن دو شیشه را دارا می باشد. زهوار در وضعیت عایق پنجره بسیار موثر می باشد.

مقالات زیر را از دست ندهید:

جهت تماس کارشناسان فروش

مشاوره رایگان

پس از ثبت شماره خود نهایتا تا 24 ساعت آینده کاری با شما تماس میگیرم