شیشه

بررسی نمای شیشه ای اسپایدر

نمای شیشه ای اسپایدر

نمای اسپایدر به نوعی از نماهای مدرن شیشه‌ ای خود ایستا می گویند که در آن شیشه به وسیله اتصالات نقطه‌ای به سازه متصل می‌ شود. کاربرد اصلی نمای اسپایدر در ساختمان‌ های تجاری و اداری است و در صفحه شیشه هیچ‌ گونه سازه عمودی و افقی مشاهده نمی‌شود. از آنجایی که نمای شیشه ای ایده ای خلاقانه است، به طراحان اجازه می دهد تا بتوانند خیلی زیبا، به طراحی نما بپردازند و در مواردی متعدد از جمله طراحی برای ایجاد محیط کار روشن و بسیار جذاب با نور بیشتر از آن ها استفاده کنند.

برای خرید پنجره UPVC، اینجا کلیک کنید.

به‌ طور کلی نمای اسپایدر دارای سیستم متنوع ساختار سازه‌ ای از سیستم سازه‌ های فلزی، کابلی و شیشه‌ای می‌باشد که با توجه به کاربری ساختمان، بارگذاری و هزینه از آن‌ها استفاده می‌شود.

شیشه اسپایدر چیست؟

اسپایدر به معنای عنکبوت است. به دلیل این‌ که این شیشه ساختاری عنکبوت شکل داشته و شیشه اسپایدر بر محور‌ها و یراق‌ ها به‌ صورت شبکه‌ ای، موزاییکی نصب می‌گردد، این اسم برای شیشه اسپایدر انتخاب‌ شده است. عده‌ای دیگر فرم و شکل یراق اتصال‌دهنده را که شبیه پا‌ها و بدن عنکبوت بوده را دلیل بر این نام‌گذاری می‌دانند.

شیشه اسپایدر به نمای ساختمان جلوه‌ ای منحصر بخشیده و آن را به یکی از بهترین و ماندگار‌ترین نوع نماها تبدیل می کند.

نمای اسپایدر چیست؟

نمای اسپایدر یکی از انواع نماهای شیشه ای ساختمانی است که به صورت شبکه ای از پنل های شیشه ای طراحی و اجرا می شود. نمای اسپایدر دارای سیستم های متنوعی است که با توجه به کاربری ساختمان و محدودیت بودجه در اجرای نما از آنها استفاده می شود. علت اینکه این مدل نمای شیشه ای را اسپایدر یا عنکبوتی نامیده اند به دلیل شکل ظاهری نما و چیدمان سیستم های نگهدارنده پنل های شیشه ای و اتصالات استیل متصل کننده پنل های شیشه ای به شاسی و سازه پشتیان نمای اسپایدر است که شبیه به عنکبوت و تارهای عنکبوتی است.

نمای شیشه ای اسپایدرسازه های اسپایدر، سازه های پیشرفته‌ و محکمی هستند که در برابر زلزله نیز مقاوم اند. دلیل مقاومت سازه اسپایدر در برابر زلزله این است که بر روی پایه‌ هایی غیر از ستون اصلی ساختمان سوار هستند.

نمای اسپایدر در واقع یک تعلیق هیجانی برای بیننده ایجاد می‌ کند.

انواع نمای اسپایدر

از زمان گذشته تا به امروز از انواع نمای شیشه اسپایدر استفاده می شود. این نما همیشه توسط مهندسان و طراحان مورد استقبال قرار گرفته اند بسیاری از ساختمان ها و اداره ها زیبایی و شهرت طراحی خود را مدیون استفاده از این نوع سازه هستند.

نمای اسپایدر انواع گوناگونی دارد از قبیل خرپا فلزی، کابلی، اسپیس فریم و فین گلس.

هر کدام از این موارد را در شرایط خاصی استفاده می کنند، مثلا بسته به بودجه ای که موجود است و یا کاربری ساختمان می توان هر یک را انتخاب کرد.  همچنین انتخاب کردن یکی از انواع این سازه ها بر عهده ی مهندس و معمار و همچنین مهندس طراح نما می باشد.

در انواع نمای اسپایدر، شیشه های گوناگونی نیز استفاده می شود. اسپایدر شیشه سکوریت یکی از انواع شیشه هایی است که در این نوع نما استفاده می شود. شیشه لمینت نیز یکی دیگر از انواع شیشه های مورد استفاده در این نما می باشد.

برای خرید پنجره هافمن، اینجا کلیک کنید.

نمای اسپایدر به روش سازه خرپا

نمای اسپایدر سازه خرپا فولادی نیز از جمله سازه‌ های پرکاربرد در نماهای شیشه‌ ای است، اما این را باید در نظر داشته باشیم که این نوع از روش‌های نما اسپایدر نیز نیاز به محاسبات و طراحی دقیقی دارد.

سازه ی زیرین این نوع نما می‌تواند از نوع ستون‌ های لوله و مقاطع فولادی پیشرفته و خرپا باشند.

در نمای شیشه‌ای اسپایدر خرپا برای افزایش کارایی، بارهای وارد بر سازه، کاهش مصرف فولاد و یکنواخت و شفاف دیده شدن نما آن را با سیستم‌های کابلی و میله‌ای ترکیب می‌کنند.

نمای اسپایدر به روش کابلی

در نمای اسپایدر به روش کابلی دیگر از لوله یا تیغه‌ های شیشه‌ای استفاده نمی‌کنند و این سازه‌ ها جای خود را به کابل‌ هایی با استحکام و مقاومت بالا داده‌اند. در محل تقاطع این کابل‌ ها از گیره‌ های استیلی استفاده می‌کنند که به صورت ثابت این کابل‌ها را در جای خود نگه می‌دارند. این کابل‌ها توسط جک‌های هیدرولیکی تحت کشش قرار می‌گیرند.

محاسبه این سازه پیچیده است و نیاز به زیرسازی خیلی قوی است، تولید این قطعات در کشورهای چین و ترکیه انجام می­‌شود. شرکت­‌ها و مهندسان ایرانی می‌­توانند پس از محاسبه سازه آن را به کشورهای تولید کننده سفارش دهند.

نمای اسپایدر به روش اسپیس فریم

نمای اسپایدر اسپیس فریم یا قاب فضایی، به فرم‌­های منظم مهندسی که در کنار یک­‌دیگر قرار گرفته و سازه‌­ای را تشکیل می­‌دهند می­‌گویند، که از ساده‌ترین های این روش می‌توان به سازه‌ی چهار ضلعی اشاره کرد که از چهار اتصال و شش عضو تشکیل شده است.

اسپیس فریم­‌ ها توسط گوی، بست و یا جوشکاری به یکدیگر متصل شده و به دلیل ساختار هندسی خرپایی و تحمل نیروها در جهت‌­های مختلف سازه­‌های مستحکم می­‌سازند که زیبایی را نیز به همراه دارد.

با ترکیب و تلفیق بست‌ ­های اسپایدر و اسپیس فریم ­‌ها می­‌توانیم پوسته­‌ای یک‌پارچه به وجود آوریم.

نمای شیشه ای اسپایدر به روش فین گلس

در این نما به جای استفاده از لوله از تیغه‌های شفافی استفاده شده است. در واقع از اصلی‌ ترین ویژگی‌ های روش فین گلس در نماهای اسپایدر نبود چهارچوب و سیستم‌های نگهدارنده شیشه‌ها است و این نما با هدف بیشترین استفاده‌ی بهینه از نور طبیعی به وجود آمده است.

در دیتیل‌های اجرایی این نوع نمای شیشه‌ای نبشی نقش مهمی دارد. در واقع شیشه علاوه بر نقش نمای ساختمان، نقش سازه‌ای را نیز در ساختمان ایفا می‌کند.

در نمای اسپایدر فین گلس شیشه، به صورت دو یا سه‌ لایه‌ای تعبیه می‎‌شود، که این شیشه‌ها با توجه به نوع سازه‌ ساختمان می‌ توانند به صورت ثابت یا کشویی نصب شوند.

نمای شیشه ای اسپایدر به روش لوله‌ای

نمای اسپایدر لوله‌ای از جمله رایج ترین نوع‌های اجرایی در این نوع نمای شیشه‌ای هستند، در این روش از لوله‌ها یا قوطی‌هایی که بیشتر از جنس استیل می‌باشد به عنوان سیستم نگهدارنده‌ی نمای اسپایدر استفاده می‌شود.

در اجرای نمای اسپایدر به روش لوله‌ای، لوله‌ها نقش نگهدارنده را ایفا می‌کنند که بار‌های وارده همچون باد، زلزله و … را به سازه و زمین منتقل می‌کنند.
ابعاد لوله‌های به کار برده شده در نمای اسپایدر ارتباط مستقیمی با موارد زیر دارد:

  • وزن شیشه
  • محل قرارگیری پروژه
  • چیدمان شیشه‌ها

عموما برای زیبایی نما، با توجه به اینکه یراق‌های به کار رفته شده در نماهای اسپایدر از جنس استیل هستند، جنس لوله‌ها را نیز استیل در نظر می‌گیریم، از دیگر ویژگی‌های این نما می‌توان به سرعت اجرای بالا و هزینه کم ساخت اشاره کرد.

مزایا و معایب نمای شیشه ای اسپایدر

مزایای نمای شیشه ای اسپایدریکی از مهم ترین بخش ها که درک عمیقی از متریال های مختلف می دهد، بخش مزایا و معایب هر متریال است. در اینجا قصد داریم مزایا و معایب نمای اسپایدر را شرح ذهیم.

مزایای نمای اسپایدر

  • وزن پایین نسبت به سایر نماها
  • نصب آسان
  • قدرت مانور بالا در نماهای پیچیده
  • تنوع بالا متناسب با هر کاربردی
  • مقاومت بالا در برابر ارتعاشات زلزله

معایب شیشه اسپایدر

  • پیچیدگی بالا برای نمونه های بازشو
  • حساسیت و کنترل بالا برای آب بندی شیشه اسپایدر
  • نیاز به محاسبات پیشرفته و پیچیده مهندسی برای اجرا
برای خرید پنجره آکپا، اینجا کلیک کنید.

اجرای نمای شیشه ای اسپایدر

تمام مراحل از اندازه گیری نما تا ساخت در کارخانه تا محاسباتی که مهندسان و مشاوران انجام می دهند، با دقت بسیار بالایی انجام می شود و تقریبا هر گونه خطایی را به صفر می رساند. اما زیبایی بی نظیری که این نما ایجاد می کند و  تمایزی که با سایر ساختمان ها دارند این سختی ها را برای هر پیمانکار و مجری طرحی دلپذیر و دل نشین می کند.

ابعاد شیشه اسپایدر کاملا دست طراحان و مهندسان است که با توجه به کاربری ساختمان و شرایط طراحی و مهندسی ابعاد پنل های نمای اسپایدر را تعیین می کنند اما به طور کلی هر چه ابعاد شیشه های اسپایدر بزرگتر باشد در کنار پیچیدگی بالا زیبایی بیشتری به ساختمان می دهد.

نمای اسپایدر از جنس شیشه نشکن، سکوریت یا سکوریت لمینیت است که در برابر ضربه زلزله آتش سوزی و غیره استحکام و مقاومت بالایی دارند. علاوه بر این ویژگی ها شیشه های اسپایدر عایق صوتی و حرارتی هستند که آسایش لازم برای ساکنین را فراهم می کند و تلاف انرژی بسیار کمی دارد، زیرا در اجرا و عایق بندی دقت بسیار بالایی صرف می شود.

از شیشه اسپایدر در ورودی بانک ها، وزارت خانه ها، مراکز خرید، برج ها، سفارت خانه ها، استخر های سر پوشیده و بسیاری از موارد دیگر استفاده می شود.

متمایز بودن نمای شیشه ای اسپایدر

نمای اسپایدر بدون فریم بودن و اتصال فرم پیشرفته سبب می‌شود تا سازه‌هایی که از نمای شیشه‌ اسپایدر برخوردار هستند از دیگر بناها، دچار تمایز کنند.

شیشه اسپایدر به نمای ساختمان جلوه‌ای منحصر بخشیده و آن را به یکی از بهترین و ماندگارترین نوع نما تبدیل کند.

نمای اسپایدر درواقع یک تعلیق هیجانی برای بیننده ایجاد می‌کند. در واقع حسی که شیشه اسپایدر به رهگذران می‌دهند می‌تواند ماندگاری و به ذهن سپاری بنا را افزایش دهد.

قیمت نمای شیشه ای اسپایدر

نمای اسپایدر یکی از شاخه های نمای کرتین وال است. با توجه به مسایل و پیچیدگی هایی که در بالا گفتیم قیمت اجرای نما اسپایدر تابع شرایط بسیار خاصی است. بنابراین قیمت هزینه هر شیشه اسپایدر بسته به نوع پروژه متفاوت است، زیرا هر پروژه بسته به مساحتی که برای اجرای نمای اسپایدر انجام می شود، پیچیدگی های نما، نوع کاربری ساختمان، میزان پیچیدگی های محاسباتی، مدت زمانی که مهندسان صرف محاسبات می کنند، نوع اجرا از نظر با ستون آلومینیومی یا بدون ستون آلومینیومی، سازه کابلی یا تیغه شیشه ای، شرایط نصب و بسیاری عوامل دیگر دست به دست هم می دهند تا قیمت یک پروژه شیشه اسپایدر را تعیین کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *