استفاده از نمای شیشه ای قدمت طولانی دارد. شیشه به دلیل داشتن ویژگی شفافیت و عبورنور، جذابیت های بسیاری برای طراحان دارد.
همینطور میتوان گفت گاهی از شیشه های رنگی هم برای زیبا سازی بیشتر نما، پنجرهها و دربهای چوبی استفاده می شود. در این مقاله با انواع نمای شیشه ای آشنا خواهیم شد.
کاربردهای نمای شیشه ای
در اوایل قرن بیستم استفاده از شیشه دوره جدیدی را آغاز کرد که به آن دوره معماری مدرن می گویند. پس از آن استفاده از شیشه در نماهای ساختمانها بیشتر شد و محبوبیت ویژه ای یافت، به طوری که میتوان گفت در حال حاضر از اولین نماها میباشد که در برج های مدرن استفاده میشود. به طور نمونه میتوان گفت که در ایران در ساختمان بانک مرکزی و باغ کتاب تهران و بازار بزرگ ایران که از بزرگترین پروژه ها به حساب می آیند از نمای شیشه ای استفاده شده است.
برای استعلام قیمت در و پنجره هافمن، اینجا کلیک کنید. |
مزایای نمای شیشه ای
در سال های گذشته و با پیشرفت تکنولوژی در ساخت و تولید تجهیزات و مصالح ساختمانی، شیشه های تک جداره از محبوبیت کمتری میان معماران برخوردارند، و در نماهای شیشه ای معمولا از شیشه های چند جداره استفاده میکنند. در نتیجه به چند مورد از مزایای شیشهای چند جداره میپردازیم. برای مثال میتوان به کاهش بار اضافی ساختمان، عایق دما و صوت، حداکثر استفاده از روشنایی نور خورشید، جلوگیری از ورود اشعه ماوراء بنفش، سرعت اجرای بالا، تامین دید یکپارچه برای افراد داخل ساختمان، ظرافت و زیبایی ویژه و صرفه اقتصادی اشاره کرد.
معایب نمای شیشه ای
از نکات منفی نمای شیشه ای این است که در فصل گرما به دلیل تابش مستقیم نور خورشید به داخل بنا، باعث افزایش دمای داخل بنا میشود و موجب میشود انرژی بیشتری استفاده شود، که برای برطرف کردن این مشکل از شیشههای رنگی و یا پرده استفاده شده است.
از معایب دیگر نمای شیشه ای این است که در صورت بارش باران و گرد و خاک، آلودگیها به نما میچسبند که باعث میشود از زیبایی داخلی نما کاسته شود، که برای رفع این مشکل از سایبان استفاده می شود. نکته قابل توجه این است که تمیزکردن نمای شیشه ای بسیار آسان است، و باید هر چند ماه یکبار نمای شیشه ای را تمیز نمود.
برای خرید پنجره آکپا، اینجا کلیک کنید. |
انواع نمای شیشه ای
نمای شیشه ای به سه نوع اسپایدر، یونیتایز و نمای شیشه ای کرتین وال تقسیم میشود.
نمای اسپایدر به عنوان یک نمای استاندارد شناخته شده است چرا که تا حد زیادی معایب نمای شیشه ای را کاهش داده است. از ویژگیهای مشخص نمای شیشهای اسپایدر میتوان به استفاده از شیشه های ضد تشعشع نور خورشید برای مناطق گرم و همراه با سطح آفتاب گیر و همچنین استفاده از شیشه دو جداره و لمینیت دو جداره اشاره کرد که از ویژگی های بارز نمای شیشهای اسپایدر به حساب می آید.
شیشه های دوجداره بدون فریم یا نمای شیشه ای کرتین وال فریم لس از زیبا ترین انواع میباشد زیرا یکپارچه بوده و با ایجاد سطح بصری یکنواخت بسیار زیبا می گردد زیبایی ویژه ای را به وجود میآورد. لازم به ذکر است که در این نوع نما فریم های دور شیشه دیده نخواهد شد.
سیستم کرتین وال
اولین سیستمی که به معرفی آن می پردازیم سیستم کرتین وال استیک یا لامل است. در این سیستم ابتدا پروفیل های عمودی آلومینیومی که به “مولیون” معروف هستند توسط براکت های مخصوص و رولبولت یا جوش به ساختار اصلی ساختمان متصل شده و سپس پروفیل های عمودی که با نام “ترنزوم” شناخته می شوند، توسط لقمه های مخصوص بر روی پروفیل های عمودی نصب می شوند. کلیه این مراحل پس از نقشه برداری دقیق در کارگاه انجام می شوند و احتیاج به ساخت در کارخانه نیست. پس از انجام مراحل گفته شده نوبت به نصب لاستیک های آب بندی، شیشه ها و بازشو ها می رسد.
انواع شیشه قابل استفاده در این سیستم عبارتند از: شیشه ساده، شیشه دوجداره، شیشه سه جداره، شیشه لمینیت، شیشه سکوریت، شیشه اسپندرال، شیشه سندبلاست و انواع شیشه های هوشمند.
به طور کلی این سیستم در دوحالت فیس کپ و فریم لس اجرا می شود. در سیستم فیس کپ، کاور آلومینیومی بین شیشه ها مشخص است و شیشه ها به صورت تایلهای جدا از هم به چشم می آیند.
در سیستم فریم لس شیشه ها با فاصله کمی نسبت به یکدیگر بدون هیچگونه عنصر اضافی قرار گرفته و فقط با چسب سیلیکون آب بندی می شوند. این سیستم بیشترین سطح شیشه بر روی نما را خواهد داشت و یکپارچگی نما بیشتر خواهد بود.
سیستم های استیک یا لامل به دلیل قیمت مناسبی که دارند برای پروژه های با زیربنای متوسط و کمی بیشتر از آن گزینه مناسبی هستند. هرچند با توجه به اینکه امکان ایجاد بازشو با حالت های متنوع در این سیستم وجود ندارد برای پروژه های مسکونی مورد استفاده قرار نمی گیرند.
برای درخواست نمایندگی پنجره درساوین، اینجا کلیک کنید. |
سیستم یونیتایز
به روز ترین شکل سیستم اجرای نما در نماهای شیشه ای سیستم یونیتایز است. تفاوت عمده این سیستم نسبت به سایر سیستم ها آماده شدن آن در کارخانه و قرارگیری بر روی نما به شکل پازل است
این سیستم به شما این امکان را می دهد تا در حین اجرای ساختمان و پس از تکمیل هر مرحله نمای آن را نصب نموده و به موازات سایر مراحل ساخت، مرحله نازک کاری نیز پیش برود. این سیستم در کنار تمام مزایای خود به دلیل گرانتر بودن نسبت به سایر سیستم ها همچنان نسبت به سیستم های دیگر از استقبال کمتری برخوردار است.
ویژگی مثبت دیگر سیستم یونیتایز مقاومت آن در برابر زلزله است. انعطاف پذیری تایل ها در کنار هم موجب می شود در مواقع بروز زلزله آسیبی به نمای ساختمان نرسد و از بروز خطرات جبران ناپذیری که ساختمان های شیشه ای را تهدید می کند جلوگیری شود.
استفاده از این سیستم در ساختمان های بلند مرتبه که سرعت ساخت مورد اهمیت است و همچنین هزینه زیاد قابل توجیه است پیشنهاد می شود.
سیستم اسپایدر
آخرین سیستمی که با آن آشنا می شویم، سیستم اسپایدر است. در این سیستم قطعاتی وجود دارند که شیشه ها را در کنار یکدیگر نگه می دارند.
شیشه ها در این سیستم معمولا، تک جداره و یا به صورت دو شیشه لمینیت اجرا می شوند. همچنین در این سیستم ها امکان استفاده از استیند گلاس نیز وجود دارد. در سیستم های پیشرفته تر امکان استفاده از شیشه های دوجداره نیز وجود دارد. نمایان بودن ستون ها و کلیه قطعات در سیستم اسپایدر جلوه و ظاهر زیبایی دارد.
استفاده از این سیستم به دلیل شفافیت حداکثری و امکان اجرای شیشه با ابعاد بزرگ، در فروشگاه ها و مراکز تجاری بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
جمع بندی
نمای شیشه ای جذابیت ظاهری فراوانی برای ساختمان ایجاد می کند و ظاهری مدرن به آن می بخشد. از طرفی با وجود انواع متنوع اجرای این نوع نما، دست طراحان برای انتخاب باز است. در این مقاله با انواع نمای شیشه ای آشنا شدیم، امید است این مطالب برای شما کاربردی بوده و از آن استفاده نموده باشید.
مقالات زیر را از دست ندهید: