نمای شیشه ای فریم لس را میتوان برای طراحی و ساخت نمای ساختمان استفاده کرد. فناوریهای مدرن امکان استفاده از شیشه همراه با ساختارهای اتصال دهنده فلزی در نمای بیرونی ساختمانها را به وجود می آورد. نمای شیشه ای فریم لس علاوه بر ظاهر مناسب و جذابیت بصری، از نفوذ آلودگی صوتی بیرون جلوگیری می کند و دمای محیط داخل ساختمان را تنظیم می کند. در این مقاله با نمای فریم لس بیشتر آشنا می شویم.
نمای فریم لس
نمای شیشه ای فریم لس دارای فریمی است که از پشت شیشه را قاب کرده و روی لامل با کمک لقمه های آلومینیومی ویژه، متحرک نگه داشته می شود و از خارج ساختمان تنها ژوین هایی در میان شیشه ها دیده خواهد شد. این درزها حدود یک تا دو سانتی متر عرض دارندیکی از پرکاربردترین نماهای ساختمان، نمای فریم لس است که زیبایی، آب بندی مناسب، نصب ساده و بار گذاری مناسب را به طور کامل ارائه می دهند. در این سیستم ابتدا سطح نما به شکل شبکه بندی کامل زیر سازی شده و پروفیل های آلومینیومی فریم نما روی این شبکه بندی قرار داده می شوند.
وجود لاستیک های هوا بندی و آب بندی در اطراف فریم و شیشه باعث شده است که سطح نما کاملا ایزوله شود و از نکات بسیار مهم این سیستم آن است که در سطح نما بیشتر شیشه دیده شده و آلومینیوم با ظرافت خاصی در کنار شیشه قرار می گیرد و در ضمن پنجره های باز شو نیز قابل دیده شدن نیستند، این موضوع باعث شده تا این سیستم توجه طراحان ساختمان را به خود جلب کند.
برای درخواست نمایندگی پنجره درساوین اینجا کلیک کنید. |
انواع نمای شیشه ای فریم لس
در این قسمت از مقاله انواع نمای شیشه ای فریم لس را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
سیستم U-Channel
نمای فریم لس با سیستم U-Channel ساده ترین و ارزان ترین نوع نمای شیشه ای فریم لس است. البته این سیستم برای ساختمانهای بلند مرتبه توصیه نمی شود، دلیل آن این است که با توجه به اتصالات سادهای که دارد نمیتواند وزن شیشهها با ابعاد بزرگ را تحمل کند. در این نما از اسپیسرهایی استفاده میشود که به شکل U هستند و به صورت پازلی روی لاملهای آلومینیومی توسط لقمههای فلزی یا آلومینیومی در محل مورد نظر خود قرار داده می شوند.
سیستم Full Frameless Step-Unite
در سیستم نمای Full frameless Step-unite شیشهها در داخل فریمهایی قرار داده می شوند، که به آنها کاست می گویند، سپس توسط پیچ و پرچهای مخصوص به شبکه پروفیل آلومینیومی که روی دیوارهای خارجی ساختمانی نصب شدهاند متصل میشوند. به دلیل آنکه شیشهها درون کاست قرار میگیرند، این نوع نمای شیشه ای فریم لس دارای مقاومت بسیار بالایی برای تحمل بار است. به همین دلیل، این سیستم برای ساختمانهای بلند مرتبه بسیار مناسب و کاربردی می باشد.
روش نصب نمای فریم لس
- تهیه نقشه های شاپ درائینگ با توجه به طراحی های انجام شده توسط مهندس معمار
- نصب زیر سازی با به کارگیری مقطع های آهنی
- ساخت فریم های آلومینیومی بر اساس نقشه ها و به کارگیری برش و مونتاژ کارخانه CNC
ویژگی های نمای فریم لس
ویژگی های نمای فریم لس عبارت اند از:
انعطاف پذیری برای کاربری های متفاوت
شیشه این امکان را دارد که به هر کیفیت و شکلی قالبگیری شود. در حال حاضر اکثر معماران و طراحان از شیشههای شفاف برای نمای ساختمان استفاده میکنند، اما انعطاف پذیری شیشه به طراحان این امکان را میدهد تا از شیشه بتوانند برای ایدههای خلاقانه خود نهایت استفاده را ببرند. شفافیت هم از جهت عملکردی و هم از جهت زیبایی مزیت های فراوانی دارد، بنابراین کارشناسان مهندسی نما میتوانند از آن در کاربردهای مختلف استفاده کنند.
مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی متنوع
نمای شیشه ای فریم لس مقاومت کافی در برابر سخت ترین شرایط آب و هوایی را دارد. خواه در منطقهای با آفتاب زیاد زندگی کنید، خواه در مکانی باشید که در معرض باد، باران و حتی طوفان های شدید است. شیشه نسبت به سایر مصالح ساختمانی سنتی یکپارچگی و شکل ظاهری خود را حفظ می کند. از آنجا که شیشه زنگ نمیزند، اثرات محیطی تأثیری در نمای ساختمان شیشه ای نخواهد داشت. همین طور، ممکن است تصور شود که نمای شیشه ای به راحتی ترک میخورد، اما آنها دارای فریمهای فلزی هستند که شیشهها را به محکم و ثابت در کنار یکدیگر قرار می گیرد.
برای خرید پنجره آکپا، اینجا کلیک کنید. |
ورود نور طبیعی و بهبود مصرف انرژی
ورود نور خورشید به داخل ساختمان میتواند موجب کاهش مصرف انرژی شود، به دلیل اینکه میتوان به جای نور مصنوعی از نور طبیعی استفاده نمود. برخلاف آنچه اغلب افراد تصور می کنند، پیشرفتهای فناوری در نمای شیشه ای در واقع به آن کمک کرده است تا گرمایش و سرمایش را در ساختمانها تنظیم کند. با توجه به نیازهای سختگیرانه انرژی که امروزه برای ساختمانهای تجاری اعمال میشود، شیشه برای رفع چنین محدودیتهایی بسیار مهم و ارزشمند شده است.
جذابیت بصری در طراحی معماری
در کنار مزایایی که نمای شیشه ای فریم لس در جهت کاربرد بهتر و بیشتر در اختیار کاربران و طراحان می گذارد، ویژگی مهم دیگر این نوع نما، ظاهر زیبا، مدرن و شفافش است. سازندگان میتوانند برای ایجاد یک ساختار باشکوه از شیشه نهایت استفاده را داشته باشند. شیشه در چندین رنگ قابل تهیه است و توانایی این را دارد که نمای ساختمان را ساده و همچنین زیبا نشان دهد. در بحث تلفیق شیشه در معماری این امکان فراهم است که ایده های متنوع توانایی اجرا داشته باشند.
معایب نمای فریم لس
- در ساختمان های با نمای شیشه ای تابش خیره کننده نور آفتاب در برخی ساعات روز و برخی فصل ها باعث میشود که چشم اذیت شود.
- شیشه خاصیت جذب گرما را دارد و از این جهت برای کشورهای دارای آب و هوای گرم مناسب نیست.
- بیشتر شیشهها در برابر زلزله مقاومت نیستند و برای کشورهایی که شاهد زمین لرزههای مکرر هستند مناسب نخواهند بود.
- استفاده از شیشه در ساختمان ممکن است هزینههای بالاتری در ایجاد امنیت و ایمنی ساختمان موجب شود.
- از نظر فیزیکی شیشه مادهای سفت و سخت و شکننده است. این به این معناست که وقتی فشار ناگهانی به آن وارد شود، به راحتی خواهد شکست.
برای استعلام قیمت پنجره ویستابست، اینجا کلیک کنید. |
سخن پایانی
نما های فریم لس شیشه ای تنوع و امکان طراحی متنوعی را برای طراحان ایجاد می کنند که این موضوع موجب محبوبیت این نما می شود، از طرف دیگر این نوع نما ویژگی های فیزیکی مناسبی نیز دارد که آن را به نمای پرکاربردی تبدبل می کند. در این مقاله با ویژگی های نمای فریم لس آشنا شدیم، امیدواریم از این مقاله استفاده برده باشید.
مقالات زیر را از دست ندهید: