شیشه

انواع شیشه پنجره

انواع شیشه پنجره

پنجره می‌تواند عملکرد حرارتی و بهره وری انرژی در یک فضای داخلی را فراهم کند. پنجره با نوع شیشه اشتباه باعث گرم شدن اتاق‌ها در تابستان می‌شود و بالعکس در زمستان به سرد شدن هوا دامن می‌ زند. این مورد می‌ تواند از یک سو هزینه‌ های گرمایشی و سرمایشی را کاهش داده و از سویی دیگر میزان راحتی و سلامت محیط داخلی را افزایش می‌ دهد. پس می‌توان به اهمیت حضور پنجره در خانه، محیط کار و هر فضای دیگر پی بُرد. در این راستا، برحسب نوع کاربری ساختمان و ویژگی‌های دیگر بنا می‌توان به انواع شیشه پنجره فکر کرد.

از بین گزینه‌ های متعدد باید به دنبال شیشه‌ ای باشید که حداکثر کارآیی را داشته و در حفظ سلامت محیط خانه و صرفه‌ جویی در انرژی و هزینه‌ ها مؤثر باشد. درب و پنجره جز قسمت های اصلی یک ساختمان است. انتخاب درب و پنجره مناسب بسیار مهم و حائز اهمیت است. توجه داشته باشید که یک پنجره از چند قسمت تشکیل شده است و برای داشتن درب و پنجره ای استاندارد تمامی موارد باید بهینه و مناسب باشند.

عواملی که کیفیت و قیمت یک پنجره را تشکیل می دهد شامل موارد پروفیل، یراق آلات، شیشه، نصب و مونتاژ می باشند. اگر به دنبال پنجره ای عایق و استاندارد هستید، باید توجه ویژه ای به شیشه های آن داشته باشید. شیشه پنجره ها از نظر تعداد جداره، به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند که شامل: شیشه تک جداره، شیشه دوجداره، شیشه سه جداره و شیشه چهارجداره می باشند.

توجه داشته باشید که دوجداره بودن شیشه ها در عایق صوتی و حرارتی آنها تاثیر مستقیم دارد. هر چه فرآیند دوجداره شدن توسط ماشین آلات صنعتی انجام گیرد، خروجی شما بهتر خواهد بود. به این نکته باید دقت کنید که فرآیند دو جداره کردن تمامی شیشه ها مشترک می باشند. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع مختلف شیشه در پنجره بپردازیم. پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

انواع شیشه از نظر تعداد جداره ها

انواع شیشه پنجرهشیشه تک جداره

در قدیم همه ی پنجره ها دارای شیشه های تک جداره بودند. به این معنی که شیشه ای که در پنجره قرار می گرفت تنها دارای یک لایه بود. این شیشه می تواند در رنگ ها  و جنس های متعدد، با ضخامت و ویژگی های مختلف باشد.

شیشه دوجداره

شیشه یکی از مهم ترین قسمت های یک پنجره می باشد. حدود هشتاد درصد از سطح یک پنجره را شیشه تشکیل داده است. فرآیند دوجداره شیشه بسیار مهم و حائز اهمیت است که در ادامه به بررسی و مراحل دو جداره شدن خواهیم پرداخت. شیشه دوجداره استاندارد می باشد که در آن موارد درجه یک شامل: شیشه تک جداره گرید A، چسب پلی سولفاید استاندارد، اسپیسر، چسب بوتیل، دستگاه تزریق گاز آرگون و نم گیر استفاده می شود. عملیات دو جداره شدن هر چه با دستگاه های مکانیزه و بروزتر و دخالت انسانی کمتر صورت گیرد خروجی شیشه دوجداره شما استاندارد تر و عایق تر خواهد بود. اما هر چه فرآیند به صورت دستی و کاراگاهی انجام گیرد ضریب انتقال حرارت بیشتر و قیمت تمام شده کمتر خواهد بود.

شیشه سه جداره

اگر خانه یا ساختمان شما نزدیک خیابان های پر رفت و آمد و یا مدرسه است و نیاز به عایق قوی تر دارید، می توانید از شیشه های سه جداره استفاده کنید. شیشه های سه جداره نسبت به دوجداره از عایق قوی تری بر خوردار می باشد. همچنین به مراتب عایق حرارتی قوی تری را شامل می شوند.

شیشه چهارجداره

رایج ترین انواع شیشه پنجره چند جداره، دو جداره و سه جداره هستند، اما امکان ساخت شیشه های چهار جداره و پنج جداره هم وجود دارد، که برای فضاهای صنعتی مانند کارخانه ها و کارگاه ها، و یا فضاهایی با سر و صدای بسیار زیاد مانند فرودگاه ها استفاده می شوند.

انواع شیشه از نظر کارخانه تولید کننده

قزوین

کارخانه جات شیشه قزوین در سال 1344 در نزدیکی شهر قزوین راه اندازی شد و مساحت کارخانه جات این شیشه بالغ بر 3،000،000 متر مربع می باشد.این شیشه بسیار محبوب بوده و بسیار پر استفاده می باشد. شیشه تک جداره گرید A را می توانید از این گروه صنعتی تهیه نمایید.

ساوه

یکی دیگر از تولید کنندگان برتر در زمینه تولید انواع شیشه کارخانه ساوه جام می باشد. این کارخانه در سال 1366 در شهر صنعتی کاوه به منظور تولید شیشه های جام در ضخامت های مختلف راه اندازی شد. قسمت تولید شیشه های ساده با چهار خط تولید همزمان و با حجم تولید شیشه 150 تن در روز اقدام به تولید شیشه های یک الی ده میلی متری جهت مصارف ساختمانی تولید می کند.

اردکان

یکی دیگر از منبع های تولید انواع شیشه در سطح کشور شهر اردکان می باشد. کارخانه جات اردکان در سال 1387 برای تولید شیشه فلوت ساده ، شفاف، رنگی، رفلکس، ایینه و لمینت دوجداره نشکن اغاز به کار کرد . امروزه استفاده از شیشه اردکان بسیار پر کاربرد بوده و محبوبیت این برند نزد مردم بسیار بالا می باشد.

مشهد

از دیگر تولید کنندگان برتر سطح کشور شیشه مشهد می باشد.این شرکت در سال 1372 در مشهد آغاز به کار کرد و فعالیت خود را در زمینه تولید شیشه های سکوریت ساختمانی و صنعتی مطابق با استاندارد های جهانی آغاز به کار کرد و تا به امروز توانسته به موفقیت بالایی دست پیدا کند و جایگاه خود را در صنعت ساختمانی تثبیت نماید.

انواع شیشه از نظر ضخامت

انواع شیشهیکی از قسمت های اصلی پنجره شیشه دو جداره آن می باشد. شیشه دوجداره از دو تک جداره تشکیل شده است. ضخامت شیشه تک بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. به طور کلی ضخامت شیشه 4 میل، 6 میل، 8 میل و 10 میل در بازار موجود می باشد که هر کدام کابرد خاص خود را دارا می باشند. شیشه های 4 میل مناسب برای استفاده و دوجداره یا سه جداره کردن می باشد. شیشه های با ضخامت شش میل استاندارد برای ساخت پنجره دوجداره می باشد. هشت میل ضخامت بزرگتری نسبت به چهار و شش دارا هستند و مناسب برای روز میز و قفسه می باشد. و در آخر نوبت به ضخامت 10 میل رسیده است که مناسب براری درب سکوریت می باشد و استحکام بالاتری دارا می باشد.

انواع شیشه پنجره از نظر گرید بندی

پس از بررسی ضخامت انواع شیشه نوبت به بررسی گرید بندی های شیشه بپردازیم. در هنگام انتخاب انواع شیشه برای درب و پنجره های ساختمان خود از نظر گرید بندی با سه نوع کلی مواجه خواهید شد. این سه نوع گرید بندی شامل فلوت گرید A، فلوت گرید B و فلوت گرید C می باشند. در فلوت A سطح شیشه بدون موج، بدون نقطه و شفافیت آن بسیار بالا می باشد. فلوت B نیز نوع دوم می باشد که بدون موج می باشد و احتمال نقاط ریز در آن وجود دارد و شفافیت آن معمولی می باشد. نوع سوم فلوت C می باشد که هم موج دارد و هم نقطه نقطه می باشد و شفافیت آن کور می باشد. در گروه صنعتی درساوین شیشه مورد استفاده از نوع فلوت A می باشد.

انواع شیشه از نظر استقامت و امنیت

پس از بررسی انواع گرید بندی شیشه نوبت به بررسی انواع شیشه از نظر امنیت و استقامت رسیده است. به طور کلی شیشه ها از نظر امنیت به سه دسته کلی: شیشه معمولی، شیشه سکوریت و شیشه لمینت تقسیم می شوند. شیشه معمولی که مشخص بوده و همان شیشه پر استفاده در صنعت درب و پنجره می باشد.شیشه ساده یا معمولی در صورت شکسته شدن دارای نواحی تیز و برنده می شود و بسیار خطرناک است. در مدل شیشه سکوریت این نوع از شیشه ها با اعمال شوک حرارتی به سکوریت تبدیل شده است و نسبت به شیشه معمولی پنج برابر مقاوم تر است.

این نوع از شیشه ها در صورت شکسته شدن بصورت قطعات ریز و غیر برنده تبدیل خواهند شد. در آخر نوبت به بررسی شیشه لمینت رسیده است. این نوع شیشه متشکل از دو یا چند لایه شیشه ساده یا سکوریت که طی فرآیند لمینت شدن به وسیله طلق PVB به یکدیگر متصل شده اند. کاربرد این نوع شیشه ها در کاهش بیشتر مصرف انرژی و انتقال صوت، افزایش امنیت و جلوگیری از اشعه Uv و مقاومت بسیار بالا در برابر آتش سوزی از جمله ویژگی ها و کاربرد های این مدل از شیشه می باشد.

انواع شیشه پنجره از نظر رنگ

پس از بررسی انواع شیشه پنجره از نظر استقامت و امنیت و نحوه شکسته شدن هر کدام از آنها نوبت به بررسی انواع شیشه از نظر رنگ رسیده است. رنگ شیشه های به طور کلی به سه دسته اصلی ساده، رفلکس و رنگی می توان اشاره کرد. در نوع ساده از دو جداره شیشه فلوت ساده تشکیل شده است. در شیشه رفلکس از یک جداره ساده و یک جداره رفلکس ساخته شده است.

شیشه رفلکس با استفاده از آلیاژها و فلزات خاص تولید می شوند. برخی از شیشه های رفلکس در نور روز و شب اجازه دیده شدن فضای داخل را نمی دهند، اما در برخی دیگر تنها امکان دیدن شب را فراهم می کند. قسمت رفلکس بهتر است سمت بیرون باشد که به از عبور نور خورشید جلوگیری نماید. در نوع رنگی از یک جداره رنگی و یک جدار ساده تشکیل شده است. نوع شیشه رنگی نیز محبوب بوده و مردم از آن استقبال کرده اند.

مقالات زیر را از دست ندهید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *