درب ضد آب یا ABS چیست؟

درب ضد آب

درب ضد آب یا abs به دلیل جذب رطوبت پایین و ویژگی های فیزیکی خاص خود، کاربرد بالایی دارد و به میزان قابل توجهی برای ساختمان های مسکونی و هم تجاری و حتی در مراکز درمانی به مورد استفاده قرار می گیرد. درب های abs، جزو درب های ضد آب روکشی هستند و زیر آن ها از ام دی اف یا نئوپان استفاده می شود که دارای ضخامت های متفاوتی هستند.

این درب ها قیمت مناسب و کیفیت بالایی دارند و بیشترین استفاده آن ها، برای سرویس بهداشتی و حمام می باشد، که همین مسئله موجب پر استفاده بودن درب ضد آب می شود. در این مقاله به بررسی درب های ضد آب خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

درب ضد آب چیست؟

درب های ضد آب، درب هایی هستند با کیفیت بالا و قیمت به صرفه. این ویژگی ها موجب محبوبیت آن نسبت به سایر انواع درب ضد آب شده است. ای بی اس ها از درب ام دی اف یا نئوپان که کلاف چوبی آنها چوب روسی پنج در پنج و فضای خالی داخل درب با شبکه ی مقوایی هانی کام پر می شود، ساخته می شوند.

درب های ضد آب در مقابل ضربه ی محکم آسیب پذیرند و ممکن است در اثر ضربه دچار شکستکی شوند و یا درز بین ورق های پرس شده آن ها باز شود. همین راه نفوذ آب را به داخل درب ایجاد کند و موجب تخریب درب شود. نقطه ی ضعف دیگر آنها مقاومت در برابر گرمای مستقیم شوفاژ و حوله گرم کن است ولی نسبت به دمای حمام و آب گرم مقاومند.

درب ضدآب

اگر درب مد نظر شما به روی شوفاژ یا حوله خشک کن باز می شود و یا قصد دارید برای سونا و مکان های خیلی داغ درب تهیه نمایید، این درب قطعا برای شما مناسب نخواهد بود.

اگر می خواهید طول عمر درب طولانی باشد سعی کنید به هنگام شست و شو جهت آب را به روی دستگیره و یا لولا ها نگیرید و یا اگر می خواهید این کار را انجام دهید هنگام نصب از نصاب بخواهید که تا جای ممکن جای دستگیره ها و لولا ها را با چسب ضد آب بپوشاند.

درب های ای بی اس بهتر است که به صورت دو رو ای بی اس ساخته شود. در غیر این صورت ضخامت ورق های رو و پشت کار متفاوت خواهد بود و این موجب به وجود آمدن فشار به بازوهای درب می شود و احتمال دارد درب مورد نظر بعد از مدتی استفاده به اصطلاح کاس یا کج شود. این موضوع موجب می شود که درب به سختی بسته شود.

برای استعلام قیمت در و پنجره هافمن، اینجا کلیک کنید.

انواع درب ضد آب

با پیشرفت و رشد صنایع در هر دوره‌ای از زندگی بشر متریال مختلفی برای ساخت درب‌ها استفاده شده است. امروزه انواع مختلفی از درب‌های ضد آب با ساختار و مواد اولیه متنوعی ساخته می‌شود. به‌ عنوان شناخته‌ شده‌ تری انوع این درب‌های ضد آب می‌توان به درب ضد آب ABS، درب ضد آب GRP و درب ضد آب پلی وود یا چوب پلاست اشاره کرد. درب‌های ضد آب برای هر فضایی از جمله ورودی درب ساختمان، درب باغ و ویلا و درب ورودی قابل استفاده‌اند.

کاربرد درب ضدآب

همان گونه که از نام این درب نیز مشخص است، درب ضد آب در مقابل آب و رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارد به همین منظور، بیشتر در ساختمان ها برای درب های سرویس بهداشتی و حمام استفاده می شوند. همچنین در مناطقی که رطوبت هوا زیاد است، برای درب های ورودی نیز استفاده می شود.

ویژگی درب ضد آب

درب ABSاین درب ها ساخته شده از چوب و مواد ضدآب ABS که نوعی پلیمر قابل بازیافت و دارای سازگاری مناسب با طبیعت هستند. در حال حاضر در بیشتر کشورهای جهان مورد استفاده و جایگزین مناسبی برای درب های قدیمی آلومینیومی و چوبی است.

این نوع درب ها در برابر آب، بخار و خش مقاومت لازم را دارند و امکان رشد حشرات موذی در آن بسیار کم است، از لحاظ ظاهری کاملا طبیعی به نظر می رسند، درصورتیکه آسیب ببینند به سادگی قابل تعمیر هستند.

با گذشت زمان در برابر آب دچار آسیب نمی شوند و نصب آن ها بسیار سریع و آسان است. این درب ها دارای رنگ های متنوع است و همچنین با طرح هایی مطابق سلیقه های مختلف ارائه می شوند.

برای استعلام قیمت پنجره ویستابست، اینجا کلیک کنید.

تولید درب های abs

برای ساخت این درب از چارچوب چوبی و دو ورق از جنس نئوپان یا ام دی اف ۳ میل یا ۵ میل و روکش ABS استفاده می شود. این در ها کاملا قابل شستشو و ضد خش نیز می باشند. همچنین در قسمت داخلی درب هم فیبر فشرده شده مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی مراحل تولید درب های ضد آب به شرح زیر است.

  •  تولید درب خام: درب خام به شیوه معمول با فریم چوبی و شبکه نئوپان در داخل و دو لایه نئوپان به ضخامت ۵ میلی متر در طرفین ساخته و تولید می شود.
  •  آغشتگی با رزین: مرحله بعدی ساخت، درب خام تماما از رزین ABS اشباع شده و در پایان، درب تبدیل به آلیاژی از چوب و رزین می شود.
  •  روکش نهایی: در مرحله پایانی، تمانی زوایا و سطوح درب با ورق ABS یا ABS-PVC به ضخامت ۱.۲ میلیمتر روکش می شود. به نحوی که پس از این مرحله، روکش کاملا به بافت زیرین می چسبد و به هیچ عنوان از یکدیگر جدا نمی شوند.

هزینه و قیمت

این درب ها به هر میزان که که خاصیت ضد آب و ضد بخار بیشتری داشته باشند، به همان نسبت قیمت بالاتری نیز دارند. در کل، مواردی که بر قیمت این درب تاثیر گذارند را در ادامه بیان می کنیم.

  • به هر میزان که در برابر رطوبت مقاوم باشند و هیچ آسیبی نبینند قیمت بیشتری خواهند داشت. همچنین، در صورتی که درب ها دچار آسیب شدند، باید امکان ترمیم و تعمیر داشته باشند.
  • هر چه طرح ABS درب برجسته تر باشد، به همان نسبت قیمت بالاتری خواهد داشت. در اصل باید گفت درب ضد آب طرح دار از درب ضد آب ساده قیمت بالاتری دارد.
  • روکش های ABS درجه دو و درجه سه، کیفیت پایین تری را دارند و بنابراین حالت شکننده ای خواهند داشت. ویژگی ضد خش بودن آنها کمتر از درب های با روکش درجه یک می باشد.
برای خرید پنجره آکپا، اینجا کلیک کنید.

سخن پایانی

درب های ای بی اس در هر ساختمانی به نحوی استفاده و کاربرد دارند، چرا که این نوع درب با خاصیت مقاومت و دوام در برابر رطوبت، حداقل در سرویس های بهداشتی به طور کلی استفاده دارد. همچنین در محیط ها و شرایطی که احتمال وجود رطوبت داده می شود، استفاده از این درب ها بسیار کاربردی است. در این مقاله با درب ضد آب (ABS) آشنا شدیم، امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید.

مقالات زیر را از دست ندهید:

جهت تماس کارشناسان فروش

مشاوره رایگان

پس از ثبت شماره خود نهایتا تا 24 ساعت آینده کاری با شما تماس میگیرم