پیشینه استفاده از شیشه

پیشینه استفاده از شیشه

شیشه که ماده ای شناخته شده برای همه است با ویژگی شفافیت که نور را به خوبی عبور می دهد به خاطر می آید. شیشه جسمی است سخت که در طبقه بندی اجسام، سختی آن در ردیف بالایی قرار دارد. وزن مخصوص شیشه 2.5 گرم بر سانتی متر مکعب بوده وبسیار شکننده است. شیشه مایعی است فوق تبرید که فاقد شبکه منظم کریستالی است. شیشه به ظاهر جامد بوده ولی دارای ویژگی های مایع است. در این مقاله به پیشینه و تاریخچه استفاده از شیشه می پردازیم.

کاربرد شیشه 

شیشه از معدود مصالح ساختمانی است که با این وجود که نور از آن به خوبی عبور می کند، فضاهای مسکونی را از عوامل جوی مانند باد، باران، برف و سرما و همچنین هجوم حشرات و حیوانات حفظ می کند. با توجه به سطحی را که شیشه می پوشاند قیمت آن نسبت به سایر به صرفه تر است و استفاده از آن به ساختمان جذابیت منحصر به فردی می بخشد. شیشه در مقابل تمام مواد شیمیایی حتی اسیدهای قوی و بازها مقاومت داشته و تحت تاثیر خورندگی واقع نمی شود، به همین علت ظروف آزمایشگاهی را به وسیله شیشه می سازند. فقط اسید فلئوریک بر شیشه اثر داشته و شیشه در آن حل خواهد شد.

برای خرید پنجره آکپا، اینجا کلیک کنید.

ویژگی های فیزیکی شیشه 

شیشه به دلیل نوع ساختار و عناصر سازنده آن بعد از تولید دارای برخی ویژگی‌های مهم واصلی است که دلیل اصلی برای استفاده از شیشه در موارد خاص و ویژه شده است. مهم‌ترین ویژگی و خاصیت شیشه شفافیت آن است. به دلیل فرایند ایجاد کشش سطحی در شیشه موجب شکل‌گیری شیشه و به وجود آمدن سطح شفاف می‌شود. به‌طوری‌که ازیک‌طرف شیشه طرف دیگر به‌وضوح قابل‌مشاهده است. شیشه توانای شکستن نور، عبور نور را دارد. در صنایع و موارد مختلف کاربرد دارد از جمله کاربرد شیشه در الکترونیک نوری است.

با توجه به ساختار خاص و ویژه شیشه این امکان وجود دارد که آن را در هنگام ساخت به اشکال صاف و ساده یا پیچیده ساخت و برای افزایش مقاومت آن لایه به لایه روی آن باید کارهای به خصوصی انجام شود.

پیشینه استفاده از شیشهپیدایش صنعت شیشه گری

این پرسش که شیشه از چه زمانی پیدا شده و مورد استفاده قرار گرفته است تاکنون به پاسخ درستی نرسیده است. دیدگاه های فراوانی در این مورد وجود دارد، فردی در قرن اول میلادی تئوری خود را این چنین بیان می کند: شیشه به طور تصادفی به وسیله تعدادی بازرگان فینیقی کشف شد و این کشف به این صورت بوده است که برای تهیه غذای خود چند قطعه سنگ سودا را بر ساحل شنی قرار داده و با روشن کردن آتش در میان آن، ظرف غذای خود را بالای سنگ قرار می دهند و در صبح روز بعد متوجه می شوند که آتشی که روشن کرده بودند، باعث ذوب و مخلوط شدن سودا و شن شده و موجب پیدایش شیشه گشته است.

برای استعلام قیمت در و پنجره هافمن، اینجا کلیک کنید.

به طور حتم شیشه گران از شن سواحل بلاس جهت ساختن شیشه استفاده می کرده اند، ولی به نظر می آید این نظریه درباره تاریخچه شیشه گری درست نیست و صحت ندارد، چرا که حرارت تولید شده از یک اجاق کوچک قادر به ذوب کردن شن نخواهد بود، و آزمایشات نشان داده است که اولین فرآورده های شیشه ای به دست آمده از حفاری های باستان شناسی با حرارتی بالا تولید شده اند.

پیشینه استفاده از شیشهشیشه در قرون وسطی

در سال‌های آغازین و میانی دورانی که به قرون وسطی شناخته می شود، استفاده از این تکنولوژی در غرب مانند بسیاری از دست‌آورد‌های روم باستان، به فراموشی سپرده شد. البته در بسیاری از کلیساهای بزرگ که در این دوران ساخته شده‌اند، از شیشه‌های غیر شفاف با قاب‌های چوبی برای پنجره‌های اصلی و به منظور محافظت از سرما، استفاده شده است. بسیاری از مردم به جای شیشه برای پنجره‌ها از پوست نازک حیوانات استفاده می نمودند. آن‌ها پوست‌های نازک را با روغن فرآوری می‌کردند تا اینکه بتوانند تا حد امکان پوست‌ها را شفاف کنند.

آن‌ها مجبور بودند که پنجره‌ها را بسیار کوچک بگیرند تا بتوانند از پوست استفاده‌ی بهینه کنند و همچنین آن‌ها برای مقابله با سرما از پرده و یا بوریا و حصیر نیز استفاده می‌کردند. دلیل اینکه فضای داخلی خانه‌های آن زمان بسیار تاریک بوده است همین امر است. خانه‌هایی که اکثر نورشان به وسیله‌ی آتش تامین می‌شده است.

برای درخواست نمایندگی پنجره درساوین اینجا کلیک کنید.

قدمت تولید صنعتی شیشه در ایران

قدمت تولید صنعتی شیشه در ایران که بالاترین میزان آن مربوط به استفاده های ساختمانی است، نزدیک به 50 سال می باشد. نخستین واحد تولید شیشه در ایران، در سال 1318 با ظرفیتی در حدود 60 تن در روز با استفاده از سه خط تولید آغاز به کار کرد. در جریان جنگ جهانی دوم تولید این واحد متوقف و در سال 1333 بار دیگر بازسازی و راه اندازی شد پس از آن، کارخانجات شیشه قزوین و شیشه آبگینه نیز ساخته و راه اندازی می گردند. شیشه و بلور سازی رشته ایست که با اتکا به منابع اولیه را در داخل کشور و بدون نیاز به مواد اولیه از خارج می توان هر نوع وابستگی را از میان برد. با توجه به فراوانی مواد اولیه و انرژی در کشور، این امیدواری وجود دارد که این صنعت و هنر اصیل جایگاه واقعی خود را در صنعت ایران بار دیگر به دست آورد.

قطب های شیشه گری در جهان

قطب های شیشه گری در جهان در طول دوران پیدایش و رشد شیشه گری، ونیز، اسکندریه و دمشق بودند. بین التهرین و ایران نیز از دیگر قطب های این صنعت در سطح جهان بوده اند.
مصرف متناسب از اکسید های فلزات و به مخصوصا ساخت شیشه های اوپال و رومی از دستاوردهای مهم شیشه سازان این عصر در ارتباط با ترکیب بندی و مواد سازنده شیشه می باشد.

کلام پایانی

استفاده از شیشه از گذشته تا کنون شکل های گوناگونی به خود گرفته است. نکته جذاب در رابطه با شیشه تنوع و پیشرفت استفاده و تولید این ماده است. در این مقاله پیشینه مختصری از استفاده این شیشه در طول تاریخ به شما ارائه دادیم. امید است این مطالب برای شما مفید و جذاب بوده باشد.

مقالات زیر را از دست ندهید:

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد

جهت تماس کارشناسان فروش

مشاوره رایگان

پس از ثبت شماره خود نهایتا تا 24 ساعت آینده کاری با شما تماس میگیرم

Call Now Button