شیشه

شیشه مشجر چه ویژگی هایی دارد؟

شیشه مشجر

شیشه در حال حاضر از پرکاربردترین متریال ها در طراحی مدرن می باشد، چرا که از نظر زیبایی شناسی شرایط و ویژگی های متنوعی را در اختیار قرار می دهد. شیشه، یک ماده با قابلیت های فراوان است که از گذشته تاکنون در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار گرفته است. این متریال که در اشکال و انواع مختلفی از جمله شیشه مشجر ساخته می شود کاربرد های فراوانی دارد. در این مقاله با شیشه مشجر و مزایا و معایب آن آشنا خواهیم شد.

شیشه مشجر چیست؟

از انواع شیشه که کاربردهای فراوانی دارد، شیشه مشجر است که می توان آن را در دسته بندی شیشه های مات قرار داد. اما به دلیل آن که محبوبیت این شیشه بسیار زیاد و فراوان است و همین طور به دلیل ویژه بودن طرح این شیشه ها برخی آن را به طور جداگانه دسته بندی می کنند.

شیشه مشجر قرن هاست که مورد استفاده است و به دلیل طرح های برجسته و استحکام، شهرت بالایی را داراست. علاوه بر این جلوه ای خاص و متفاوت به هر اتاق یا هر سطحی می دهد. لازم به ذکر است که شیشه مشجر، با عناوینی همچون شیشه طرح دار و شیشه بافت دار نیز معرفی می شود.

برای استعلام قیمت در و پنجره هافمن، اینجا کلیک کنید.

به دلیل طرح دار بودن این شیشه ها نور در هنگام عبور از آن ها، پخش می شود. در نتیجه امکان مشاهده سمت دیگر شیشه، همچون شیشه های شفاف و معمولی وجود ندارد. از این جهت این شیشه ها، یکی از بهترین گزینه ها برای ایجاد حریم خصوصی در ساختمان ها به حساب می آیند.

امروزه صاحبان خانه پا را فراتر از استفاده های سنتی از شیشه گذاشته اند و در حال تکامل بخشیدن به دکوراسیون فضای داخلی با بکارگیری شیشه های مشجر دکوراتیو به روز هستند. در جهت این هدف، تعداد طرح ها و الگوهایی که می توان انتخاب نمود نیز به طور مشخصی افزایش پیدا کرده است.

نحوه ساخت شیشه مشجر

در ساخت شیشه مشجر ابتدا ماسه سیلیس، کربنات سدیم و آهک در یک مخزن با هم ترکیب و ذوب می شوند، پس از آن به دستگاه شیشه گری داده می شوند. در هنگام ساخت شیشه مشجر، غلطک هایی طرح دار از روی این شیشه های مذاب عبور داده می شوند و بدین ترتیب این طرح روی شیشه حک می شود. این طرح ها و الگوها می توانند در یک طرف یا هر دو طرف شیشه به وجود بیایند.

در مرحله بعد شیشه ها خنک می شوند و بر اساس خواست و نیاز مشتری در اندازه های متفاوت برش شیشه داده خواهند شد. همانطور که مشخص است، شیشه های مشجر در طرح ها و الگوهای مختلفی وجود دارند. الگوها، اندازه، فرم، ضخامت و عمق معیارهایی هستند که درجه و سیر انعکاس نور را در شیشه های مشجر مشخص می نمایند.

شیشه مشجر

ویژگی های مثبت شیشه مشجر

مدل های متنوعی برای شیشه های مشجر در دسترس است. همچنین می توان آنها را با شیشه مات ترکیب کرد و ایده هایی ابتکاری و فضایی ویژه ایجاد نمود. شیشه مشجر، حریم خصوصی را بدون به خطر انداختن عبور نور طبیعی به فضای داخلی فراهم می کند. هر چند مشخص است که در مقایسه با شیشه معمولی و شفاف، نور کمتری از آن عبور خواهد کرد.

  • این شیشه ها با عبور نور طبیعی، فضای داخلی را از میزان واقعی خود بزرگتر نشان می دهند و به این شکل یک خطای دید مناسب ایجاد می کنند. همچنین در طول روز، نیاز به استفاده از المان های روشنایی مصنوعی را کاهش می دهند.
  • شیشه های مشجر مانند سایر انواع شیشه قادرند به عنوان عایق صوتی عمل کرده و تا حد زیادی از ورود سرو صدای اضافی به داخل ساختمان جلوگیری نمایند.
  • به علاوه این المانها، از قابلیت عایق حرارتی نیز برخوردارند. بدین ترتیب سیستم های گرمایشی و سرمایشی به نحوی کنترل شده و کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین مصرف انرژی و هزینه های مربوطه کاهش می یابد و بهره وری انرژی افزایش می یابد.
  • از آنجا که شیشه های مشجر به دلیل وجود طرح و برجستگی نور طبیعی را پخش می کنند، مانع از خیره شدن چشم ها در برابر تابش نور خورشید می شوند.
  • قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید، می تواند به مرور زمان صدمات قابل توجهی به اثاث منزل خصوصا مبلمان وارد کند و چوبها، پارچه ها و تزئینات آسیب ببینند. اما شیشه های مشجر با مهار اشعه های مضر و منحرف کردن آنها، از مبلمان و سایر وسایل خانه محافظت می کنند.
  • شیشه های مشجر، قابل استفاده برای تمام سبک های طراحی دکوراسیون داخلی هستند و از انعطاف پذیری بالایی در این رابطه برخوردارند. به علاوه به خوبی در کنار سایر المان های ساخت و ساز نظیر چوب و فلز و سنگ قرار می گیرند و با آنها سازگار هستند.
  • شیشه مشجر بر خلاف برخی متریال بکار رفته در ساختمان، خورده نمی شود و زنگ نمی زند و حتی در صورت کثیف شدن به راحتی قابل تمیز شدن است و در نهایت این که به نگهداری اندکی نیاز دارد.
  • تعویض این شیشه ها راحت است. بنابراین اگر از بکار بردن آنها در قسمتی از فضایتان خسته شده اید و یا می خواهید با متریال دیگری آن را جایگزین کنید و یا در صورت شکستگی و آسیب دیدن، می توانید به راحتی آنها را حذف یا تعویض نمایید.
  • در ضخامت های بالا و تحت نورپردازی های مختلف به خصوص در فضای تاریک، شیشه های مشجر ظاهر سه بعدی زیبا و قابل توجهی پیدا می کنند و جلوه خاصی به فضا می بخشد.
  • در صورت استفاده در بالکن و تراس شیشه های مشجر به امنیت ساکنان نیز کمک می کنند.
  • این شیشه ها قابل بازیافت هستند، بنابراین انتخاب بسیاری از علاقمندان به محیط زیست به شمار می آیند.

شیشه مشجرمعایب شیشه مشجر

  • شیشه های مشجر نیز مانند سایر انواع شیشه در معرض خطر شکستگی و خراش هستند.
  • سطح این شیشه ها صاف نیست، در نتیجه نمی توان از آنها بازتاب و خاصیت آیینه ای انتظار داشت.
  • این شیشه ها قابل برش و پردازش مجدد نیستند، بلکه این کارها فقط در زمان پردازش و ساخت اولیه ممکن خواهد بود.
  • باید گفت مقاومت شیشه های مشجر از شیشه های معمولی بیشتر است، اما ممکن است در اثر اختلاف دمای بسیار بالا خود به خود ترک بخورد و از هم بپاشد، در حالی که شیشه های معمولی در معرض چنین خطری نخواهند بود.
برای استعلام قیمت پنجره ویستابست، اینجا کلیک کنید.

سخن پایانی

انتخاب شیشه های مشجر برای طراحی داخلی فضا های متنوع، امکانات فراوانی را از نظر زیبایی شناسی در اختیار طراحان قرار می دهد. این نوع شیشه در حال حاضر یکی از گزینه های جذاب برای طراحان است چرا که تنوع و جذابیت های فراوانی دارد. به طور کلی باید گفت در طراحی داخلی استفاده بسیار زیادی از شیشه مشجر وجود دارد. قابلیت های این متریال ترکیبی از ویژگی های شیشه و یک نوع جداکننده همچون دیوار است. در این مقاله تلاش کردیم شما را با ویژگی های شیشه مشجر بیشتر آشنا کنیم، امیدواریم از این مطالب استفاده لازم را برده باشید.

مقالات زیر را از دست ندهید:

1 دیدگاه در “شیشه مشجر چه ویژگی هایی دارد؟

  1. رضا گفت:

    مقاله شیشه مشجر بسیار جالب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *