بررسی مراحل ساخت شیشه

بررسی مراحل ساخت شیشه

شیشه به دلیل ویژگی ها و کاربرد و قدمتی که دارد روند ساخت جذابی را نیز داراست. برای ساخت یک شیشه مرغوب مراحل مختلفی باید طی شود که در ادامه به بررسی مراحل ساخت شیشه خواهیم پرداخت.

برای استعلام قیمت در و پنجره هافمن، اینجا کلیک کنید.

شیشه روند ساخت ویژه ای دارد و مراحل متنوعی را شامل می شود که بسته به نوع شیشه مورد نظر تفاوت هایی خواهد داشت. مراحل ساخت شیشه بسته به ویژگی های خاص آن شیشه می تواند بیشتر باشد.

ساخت شیشه چگونه است؟

ساخت شیشه دارای نکات و مسائل بسیاری است که باید برای درست انجام شدن این پروسه مورد توجه قرار بگیرد. نکته مهمی که باید در ابتدا به آن آگاه باشید این است که شیشه از ماسه، آهک، سیلیس و کربنات سدیم ساخته شده است. در ادامه نکاتی وجود دارد که لازم است در پروسه ساخت شیشه به آن ها توجه شود. این نکات به شرح زیر هستند:

  • وجود سولفات و کلرات سدیم باعث از بین رفتن حباب داخل شیشه ها خواهند شد.
  • دمای دیواره‌های کوره ممکن است به اندازه ای زیاد شود که شیشه مذاب آن ها را حل کند یا بپوساند، مگر این که اجازه داده شود دیواره‌ها ضمن تابش مقداری خنک شوند که برای این کار و برای کاهش دمای دیواره کوره ها برای جلوگیری از ذوب و پوساندن آن از لوله های آب سرد که در اطراف کوره ها جایگذاری می شود استفاده می شود. بی رنگ کردن و خارج کردن هوا و گاز موجود داخل شیشه برای کاهش شکننده بودن و مقاوم شدن آن به کوره دیگر با دمای بسیار پایین تر منتقل می شود. با انجام برخی فرایندها تاب و موج شیشه رفع می شود. بعد از انجام مراحل ساخت شیشه و تولید آن زمان انتقال به بازار مصرفی است.

مراحل ساخت شیشه چیست؟مراحل ساخت شیشه

ساخت شیشه در کوره ها دارای دو نوع مخزنی و بوته ای است. کوره های از نوع بوته ای تا 2 تن خمیر شیشه را تولید می کند. کوره بوته ای از جنس خاک رس و پلاتین ساخته شده است. کوره های مخزتی نیز از جنس بلوک های نسوز است. دمای مورد نیاز این کوره ها از طریق برق و یا گاز تامین می شود. برای اینکه مانع از ذوب و پوسیده شدن کوره ها شوند از لوله های خنکی که در اطراف کوره قرار می گیرند استفاده می شود.

برای درخواست نمایندگی پنجره درساوین اینجا کلیک کنید.

پس از طی فرایند بی رنگ نمودن و خارج کردن گاز و هوا از داخل شیشه، در جهت کاهش شکنندگی آن را به کوره ای دیگر با دمایی بسیار پایین منتقل می کنند. در این مسیر طی انجام برخی از عملیات ها تاب و موج موجود بر روی شیشه گرفته شده و سطحی صیقلی به وجود می آید.

پس از طی شدن تمام این  روند ها شیشه آماده عرضه به بازار خواهد بود.

به طور کلی در ادامه مراحل اصلی ساخت شیشه را مرور می کنیم:

  • تهیه مواد اولیه لازم و تبدیل آن به پودری در اندازه دانه های مشخص
  • مخلوط کردن این مواد با توجه به نسبت های استاندارد و همچنین ترکیب این مواد با آب در جهت به دست آمدن ویژگی های شیمیایی مورد نیاز
  • ذوب کردن مواد اولیه در دمای مناسب و مخلوط کردن آن تا خمیر مورد نیاز به دست آید.

اهمیت بررسی مراحل ساخت شیشهانواع شیشه از نظر متریال ساخت

  • شیشه سیلیسی
  • شیشه آهک دار
  • شیشه بلور
  • شیشه اکسیدی
برای خرید پنجره آکپا، اینجا کلیک کنید.

اهمیت کیفیت مراحل ساخت شیشه

کیفیت همواره و در هر کاری امری اساسی و ضروری است. در رابطه با روند ساخت شیشه نیز این موضوع یعنی توجه به کیفیت مراحل ساخت اهمیت ویژه ای دارد. در صورتی که این مراحل به دقت و درستی انجام نگیرند، ممکن است مشکلات ظاهری قراوانی همچون عدم صاف و صیقلی بودن سطح، شکنندگی بسیار بالا به طوری که قابل استفاده نباشد و وجود حباب در شیشه و از این قبیل به چشم بخورد که به هیچ وجه قابل قبول نخواهد بود. این مشکلات موجب صرف هزینه ای دوچندان شده و بسیار آسیب زننده است. در نتیجه کنترل کیفیت روند ساخت شیشه مهم و ضروری قلمداد می شود.

در پایان

ساخت شیشه نیازمند دقت و توجه خاص خود است و تمام مراحل باید به دقت انجام بگیرد. در این مقاله به بررسی مراحل ساخت شیشه پرداختیم. امیدواریم این مطالب مورد توجه شما قرار گرفته باشند.

مقالات زیر را از دست ندهید:

جهت تماس کارشناسان فروش

مشاوره رایگان

پس از ثبت شماره خود نهایتا تا 24 ساعت آینده کاری با شما تماس میگیرم